Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συναντήσεις με συγγραφείς που έγραψαν για την Αθήνα

Κύκλο συνομιλιών με συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης που έγραψαν για την Αθήνα, διοργανώνει ο Οργανισμός,  έχοντας ως  στόχο να συναντηθούν παλιές και νεότερες γενιές μαζί τους.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάδειξη της κοινωνικής ταυτότητας της πόλης μας, αξιοποιώντας τις βιωματικές ιστορίες και διηγήσεις ιστορικών και συγγραφέων.

Ο Κύκλος συνομιλιών θα ξεκινήσει την Πέμπτη  20 Μαρτίου με το βιβλίο του  Βασίλη Καραποστόλη  Χειροποίητη πόλη. Ένα βιωματικό οδοιπορικό στις περιοχές της πρωτεύουσας που στη διάρκεια των περιπλανήσεων εμφανίζεται άλλοτε οικεία και άλλοτε ξένη.

Η δεύτερη συνάντηση του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου με το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου Το πρόσωπο της Αθήνας.
Μια περιπλάνηση στις συνοικίες της Αθήνας με οδηγό τις προσόψεις των κτιρίων είναι ταυτόχρονα και μια ξενάγηση στα αισθητικά ρεύματα που διαμόρφωσαν το γούστο των Αθηναίων ολόκληρο τον 20ό αιώνα.

Το συντονισμό των συναντήσεων έχει ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Οι συναντήσεις – συνομιλίες  θα πραγματοποιούνται  στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων - (Ακαδημίας 50),  κάθε Πέμπτη έως 24 Απριλίου.

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...