Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου με τα μικρότερα βιβλία!

Ο Jozsef Tari συλλέγει μινιατούρες βιβλία από το 1972, και τώρα είναι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης σε πάνω από 4.500 λογοτεχνικά έργα συμπεριλαμβανομένου του μικρότερου βιβλίο του κόσμου.
Ο Tari ήταν πάντα γοητευμένος από το γραπτό λόγο, και το 1972 άρχισε να συλλέγει μικρογραφίες βιβλίων. Τα περισσότερα από τα αντικείμενα στη συλλογή του είναι στα ουγγρικά, αλλά έχει επίσης και αρκετά από τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ινδονησία και την Ιαπωνία. Έχει μόνο μερικά βιβλία από τις γειτονικές χώρες της Ουγγαρίας. ο Jozsef Tari ενδιαφέρεται για τα πάντα, από τη θρησκεία μέχρι τον αθλητισμό, τη λογοτεχνία και ακόμη και το μαγείρεμα, αλλά συλλέγει μόνο τα βιβλία που είναι 76 χιλιοστά σε μέγεθος ή μικρότερο. Η συλλογή του περιλαμβάνει χαρακτηριστικά βιβλία που είναι πάνω από 100 ετών, αλλά έχει και το μικρότερο βιβλίο του κόσμου που είναι μόνο 2,9 x 3,2 χιλιοστά.





Εκτός από τα 4.500 βιβλία στη συλλογή του, ο Tari έχει επίσης 15 είδη μικροσκοπικών εφημερίδων. Έχει ακόμη και τη μικρότερη στον κόσμο, που είναι μόλις 19 x 26 mm.





http://xsefoto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...