Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μιχάλης Λιανός: Ολιστική Πολιτική

Αν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες είναι το καύσιμο που θα οδηγήσει αυτόν τον τόπο σε αλλαγή, οι πραγματικά νέες ιδέες είναι το όχημα στο οποίο πρέπει κάποια στιγμή να επιβιβαστεί ο πνευματικός μας κόσμος.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Rouen, Μιχάλης Λιανός, έχει αναπτύξει με επιστημονική ακρίβεια, αν και σε απλό λόγο, μια αλληλουχία ιδεών που δημιουργούν μια νέα σελίδα στην πολιτική σκέψη. Η «Ολιστική Πολιτική» θα συναρπάσει και θα αναγεννήσει πρώτα στους Έλληνες την καθυποταγμένη από την ευμάρεια της μεταπολίτευσης  ιδεολογική αναζήτηση.
Όπως γράφει ο ίδιος:

«Πολιτικό μανιφέστο, εγχειρίδιο διακυβέρνησης και αναζήτηση για την κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου, η «Ολιστική Πολιτική» παρουσιάζει τη δομή ενός καινούργιου κόσμου όπου οι ανθρώπινες κοινωνίες αποφασίζουν με ακρίβεια για τις προτεραιότητές τους, τα πολιτικά κόμματα εξαφανίζονται και οι επαναστατικές αλλαγές μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς να συγκρουστούν με τις συντηρητικές τάσεις. Στην ολιστική κοινωνία οι πρακτικοί κανόνες αλλάζουν συνεχώς για να υλοποιούν τη σταθερή αρχή της ανοιχτής συνύπαρξης των πολιτών που δεν μπορούν παρά να δεχθούν την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση της κοινωνίας τους.  

Ο Μιχάλης Λιανός είναι νομικός και κοινωνιολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Rouen, Haute Normandie. Δίδαξε επίσης στα πανεπιστήμια του Λονδίνου (Goldsmiths College) και του Πόρτσμουθ. Έχει ασκήσει διάφορα βιοποριστικά επαγγέλματα και προέρχεται κοινωνικά από το αστικό υποπρολεταριάτο.

Ολιστική Πολιτική
Μια πρόταση για την αντιμετώπιση των αδιεξόδων των σύγχρονων δημοκρατιών.
Συγγραφέας: Μιχάλης Λιανός
Εκδόσεις: Παράπλευρες Ιδέες
Τιμή 8,80€
Σελίδες: 144
Isbn: 9789609825511


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...