Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους τα βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2013

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το Goethe-Institut Athen και το Instituto Cervantes de Atenas διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2013. Θα απονεμηθούν σε τρεις μεταφραστές της αγγλόφωνης, γερμανόφωνης και ισπανόφωνης λογοτεχνίας και αφορούν μεταφράσεις μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ποίησης και θεατρικών έργων που εκδόθηκαν το 2012.

Τα βραβεία αποτελούν κατά κάποιον τρόπο συνέχεια του θεσμού των βραβείων μετάφρασης που απένεμε το ΕΚΕΜΕΛ. Τα τέσσερα ξενόγλωσσα πολιτιστικά ιδρύματα -από το 2014 στα βραβεία θα συμμετάσχει και το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα διευρύνοντας έτσι το πεδίο της ξενόγλωσσης λογοτεχνίας που μεταφράζεται στην ελληνική γλώσσα- επιθυμούν μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους να υποστηρίξουν τη συνέχιση των Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης και το έργο των ελλήνων μεταφραστών προάγοντας τις διαπολιτισμικές σχέσεις και ανταλλαγές σε διεθνές επίπεδο.

Τα βραβεία, που συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο, θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης), στις 8.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα (Μητροπόλεως 23).

Πηγή: Το Βήμα


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...