Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

O Τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ για το ΕΚΕΒΙ

Ανακοίνωση  του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ  για το ΕΚΕΒΙ:  

Εδώ και μήνες, η πολιτιστική  πολιτική της χώρας μας παραμένει  δέσμια ενός μετέωρου και αναποτελεσματικού  σχεδιασμού. Ανάλογη είναι και  εθνική πολιτική για το βιβλίο. Το γεγονός  αυτό επιβεβαιώνεται και από την περίπτωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου: Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ («Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης» και «Φιλαναγνωσία») κινδυνεύουν να χαθούν και τα χρήματα να μην εκταμιευθούν, καθώς η Διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου δεν διαθέτει ούτε την επάρκεια ούτε τη σχετική τεχνογνωσία προκειμένου να τα υλοποιήσει. Το μέλλον της «ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ», ενός σημαντικού βιβλιογραφικού εργαλείου, επίσης αντιμετωπίζεται με προχειρότητα.

Παραμένει  αναιτιολόγητη η σπουδή και η  επιμονή του αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού στο κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ, χωρίς μάλιστα να προκύπτει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ εμμένει  στη θέση του υπέρ της αναβάθμισης  του θεσμού. Προτείνουμε την αξιολόγηση του έργου του, των επιμέρους  δράσεών του και την ένταξή του σε έναν νέο προσανατολισμό, με πιθανές συγχωνεύσεις και συνέργιες  μεταξύ όμορων οργανισμών σχετικών με την προβολή του ελληνικού πολιτισμού: της γλώσσας, της λογοτεχνίας, της νεοελληνικής επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Έστω και την ύστατη ώρα, καλούμε  τον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού κ.Τζαβάρα να συνυπολογίσει τις  προτάσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΕΒΙ, το οποίο ο ίδιος διόρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...