Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση νεανικού διηγήματος Ψιψινοπαρέα - Ο Θησαυρός του Καλαμαριού

Ο Δήμος Περιστερίου  και οι εκδόσεις iWrite.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νεανικού διηγήματος της Ειρήνης Λάζαρη, με τίτλο «Ψιψινοπαρέα: Ο Θησαυρός του Καλαμαριού». Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ. στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή, Πλατεία Δημοκρατίας).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σία Κοσιώνη, δημοσιογράφος και η Ελένη Σπανογιάννη, εκπαιδευτικός, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χρήστος Σιμαρδάνης και Στέλιος Μαζιώτης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Μάριον Χαραχούσου, δημοσιογράφος – φιλόλογος.

«Ο Θησαυρός του Καλαμαριού»  είναι ένα διήγημα που αναφέρεται στις περιπέτειες της «ψιψινοπαρέας», δηλαδή, της παρέας τεσσάρων γατιών. Ο Μπίμης, η Ριρή, ο Γκούτζι και η Μάρω, οι ήρωες του βιβλίου, αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο Μπακαλιαρόνησο.

Στη διαδρομή τους συναντούν  τον Τζέλο, ο οποίος φαίνεται να έχει… διαφορετική άποψη. Πέφτουν στην παγίδα του και αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον «απαγωγέα» τους, προκειμένου να φέρουν στο «φως» το μυθικό θησαυρό του Καλαμαριού. Μάλλον, οι φίλοι μας δεν είχαν στο νου τους το παλιό και σοφό γατίσιο ρητό, που λέει πως «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα»!

είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...