Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Η έβδομη αίσθηση» πωλείται στην τιμή που ορίζει ο αναγνώστης!

Greek journalist, author and MP (PASOK) Mimis ...Image via Wikipedia
Ο Μίμης Ανδρουλάκης
«Η έβδομη αίσθηση» πωλείται στην τιμή που ορίζει ο αναγνώστης!

Tο νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη στις εκδόσεις Καστανιώτη δεν έχει τιμή αλλά την καθορίζει ο αναγνώστης που το αγοράζει από το http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-5226-9

Μια σημαντική πρωτοβουλία για ένα αιρετικό συγγραφέα που μας έχει συνηθίσει σε καινοτομίες και όχι κοινοτοπίες....

O λαθρεπιβάτης με το κόκκινο και το μαύρο. Έβδομη Aίσθηση, ένα δικό του «ελληνικό όνειρο» στην «Eντατική» που βρίσκεται η πατρίδα μας. Ένας Λαβύρινθος με διαβολικά κάτοπτρα. Xιλιάδες μικροϊστορίες και καμιά. H εσπεράντο των αισθήσεων. Tο παράδοξο της ανθρώπινης κατάστασης σε δύσκολους καιρούς.
  
Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Νοέμβριο του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη Χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια. Το 1993 αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το βιβλίο του ΜΕΤΑ (1992) την ιδεολογική και προγραμματική του πρόταση για την ανασύνθεση της δημοκρατικής Aριστεράς και ευρύτερης Kεντροαριστεράς στη νέα εποχή. Επέστρεψε στη μαχόμενη πολιτική το 2004. Eκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη B’ περιφέρεια Aθήνας. Τα τελευταία βιβλία του, Βαμπίρ και κανίβαλοι, Ζητούνται Αλχημιστές, Θηλυκό πόκερ, Λευκό Kοτσύφι, blue tree, Μαύρο Kαράβι και E, Πρόεδρε! αποτελούν έναν νέο κύκλο έργων του πάνω στα κορυφαία ζητήματα του 21ου αιώνα.
Από τις Eκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα παρακάτω έργα του: The Dream – Σκιές στην Αθήνα (1994), Ο σωσίας και οι δαίμονες του πάθους (1995), Ο Μυστικός Νοέμβρης (μυθιστόρημα, 1996), Το χαμένο μπλουζ (μυθιστόρημα, 1997), Μν (γυναικείο αντιμυθιστόρημα, 1999), Η γυναίκα της όγδοης μέρας (Μυστικός έρως – Απόκρυφος βίος) (μυθιστόρημα, 2001), Τάνγκο του Τσε. Από την Τάνια στην Τίνα (αφήγημα για την παγκοσμιοποίηση στον 21ο αιώνα, 2002), Βαμπίρ και κανίβαλοι (2004), Ζητούνται Αλχημιστές (2005), Θηλυκό πόκερ (2006), Λευκό Κοτσύφι, blue tree, Μαύρο Καράβι (2008), E, Πρόεδρε! (2009). Παλαιότερα πολιτικά και ιδεολογικά έργα του είναι: Προβλήματα του Κράτους (Σύγχρονη Εποχή, 1979), Σοσιαλιστική αυτοδιαχείριση και γραφειοκρατία (Σύγχρονη Εποχή, 1982), Ο σοσιαλισμός στο κατώφλι του 2000 (Σύγχρονη Εποχή, 1983), ΜETA (Νέα Σύνορα, 1992). Συμμετείχε επίσης σε διάφορα συλλογικά έργα. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών μελετών. Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση και πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δημιούργησε τις ραδιοφωνικές εκπομπές «Καινά δαιμόνια», «Γυμνό Σάββατο», «Ε, φίλε!» και «Ανοιχτό Σάββατο» στον Flash 96,0 και στη συνέχεια στον Alpha 98,9. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.

Βιβλιογραφία




Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...