Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ανάρπαστη η «φαρμακερή» βιογραφία του βασιλιά της Σουηδίας

Ανάρπαστη έγινε από τους Σουηδούς η "φαρμακερή" βιογραφία του βασιλιά της Σουηδίας που του αποδίδει διάφορες "αταξίες", από αβρές διασκεδάσεις μέχρι αχαλίνωτα γλέντια.

Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε το βιβλίο "Κάρολος Γουσταύος ο ΙΣΤ, βασιλιάς παρά τη θέλησή του", που έγραψαν τρεις δημοσιογράφοι, είχε ήδη εξαντληθεί.

"Παραγγείλαμε εκατό αντίτυπα αλλά πουλήθηκαν μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες", δήλωσε ο Νίκλας Μπγιέρκχολμ, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Hedengrens, στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Ο εκδότης αποφάσισε να ανατυπώσει αμέσως άλλα 20.000 αντίτυπα του έργου.

Ο 64χρονος βασιλιάς ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο του βιβλίου αλλά εξήγησε ότι δεν έχει βρει ακόμη το χρόνο να το διαβάσει μολονότι είδε στον τύπο τίτλους που "δεν ήταν πολύ ευχάριστοι". Πρόσθεσε όμως ότι τα γεγονότα που περιγράφονται από τους συγγραφείς είναι παλιά.

Οι τρεις δημοσιογράφοι, Τόμας Σιόμπεργκ, Ντιν Ράουσερ και Τόβε Μέγιερ, είπαν ότι προσπάθησαν να περιγράψουν το βασιλιά "ως άνθρωπο" και "όπως τον βλέπει το περιβάλλον του".

Μεταξύ άλλων αφηγούνται τα νεαντικά του χρόνια και την ανάρρησή του στο θρόνο σε ηλικία 27 ετών. Μεγάλο μέρος του βιβλίου αφορά τις γιορτές που οργάνωνε με φίλους του και με τη συνοδεία νεαρών γυναικών. "Ήταν κορίτσια α λα καρτ για την παρέα του βασιλιά", γράφουν.

Δεν αποφεύγουν επίσης και τις αδιακρισίες, όπως τη σχέση του βασιλιά, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με την Καμίλα Χένεμαρκ, την τραγουδίστρια του ποπ συγκροτήματος Army of Lovers. "Εκείνη ήξερε ότι η βασίλισσα Σίλβια ήταν ενήμερη (...) Φοβόταν ότι θα γινόταν η πιο μισητή γυναίκα στη Σουηδία εάν η σχέση της με το μονάρχη γινόταν γνωστή στο κοινό", υποστηρίζουν.

Ισχυρίζονται εξάλλου ότι ο αρχηγός του κράτους έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλειά του πηγαίνοντας να διασκεδάσει σε "αμφιλεγόμενα" κλαμπ -- το ένα μάλιστα ανήκε σε έναν παλιό κακοποιό.

Οι συγγραφείς, που βασίστηκαν κυρίως σε ανώνυμες μαρτυρίες, διαβεβαίωσαν ότι προς το παρόν απέφυγαν να αποκαλύψουν τις πιο "δηλητηριώδεις" λεπτομέρειες που ήλθαν σε γνώση τους.

Ο ίδιος ο βασιλιάς πάντως φαίνεται διατεθειμένος να μην δώσει συνέχεια στο θέμα. "Μίλησα με την οικογένειά μου και με τη βασίλισσα. Θα γυρίσουμε σελίδα και θα κάνουμε κάτι άλλο", είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ΤΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...