Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Στη Φωλιά Του Κούκου»

Το  μυθιστόρημα «Στη Φωλιά Του Κούκου», είναι το νέο βιβλίο των εκδόσεων Anubis, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία των 5 Oscar.

Το μοναδικό μυθιστόρημα του Ken Kesey έχει αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα του στη σύγχρονη λογοτεχνία.

Η αξέχαστη ιστορία των τροφίμων μιας ψυχιατρικής πτέρυγας εστιάζει στη σύγκρουση της Νοσοκόμας Ράτσεντ και του Ραντλ Πάτρικ ΜακΜέρφι, του νέου, καβγατζή τροφίμου, που αποφασίζει να αντιταχθεί στην τυραννία της. Μέσα από τα μάτια του Αρχηγού Μπρόμντεν, ενός φαινομενικά κωφάλαλου τροφίμου, ξεδιπλώνεται η ηρωική προσπάθεια του ΜακΜέρφι να πολεμήσει εκείνες τις δυνάμεις -εξωτερικές και εσωτερικές- που μας κρατούν αιχμάλωτους.

«Μια συγκλονιστική παραβολή της μάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό.» The New York Times Book Review

«Μια κραυγή αγανάκτησης ενάντια στους άγραφους νόμους της κοινωνίας και σε εκείνους που τους επιβάλλουν.» Time Magazine

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

O Ken Kesey γεννήθηκε στο Όρεγκον το 1935 και σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημιουργική Γραφή. Σο 1959 ο Kesey δούλευε στη βραδινή βράδια του Νοσοκομείου Βετεράνων Μάνλο Παρκ όπου περνούσε αρκετό χρόνο με τους ασθενείς, για τους οποίους πίστευε πως δεν ήταν παράφρονες αλλά φυσιολογικοί άνθρωποι, που η κοινωνία είχε παραγκωνίσει γιατί δε συμπεριφέρονταν με τον τρόπο που εκείνη απαιτούσε. Οι εμπειρίες του απ’ αυτό το διάστημα τον ενέπνευσαν να γράψει το έργο Στη Φωλιά του Κούκου, το οποίο εκδόθηκε το 1962 και έγινε αμέσως επιτυχία. Σο 1975, το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson και απέσπασε πέντε Oscar (Καλύτερης ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Διασκευασμένου σεναρίου).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...