Τρίτη 8 Μαΐου 2012

O Jack Hirschman για πρώτη φορά στην Ελλάδα

To Hellenic American University (Manchester NH, USA), η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο Κύκλος Ποιητών παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διακεκριμένο Αμερικανό ποιητή Jack Hirschman. Ο Jack Hirschman θα απαγγείλει ποιήματά του, τα οποία στη συνέχεια θα διαβαστούν και στα ελληνικά, σε μετάφραση του Γιάννη Λειβαδά και έπειτα θα συνομιλήσει με το κοινό με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Ο Jack Hirschman είναι από τους γνωστότερους ποιητές και ακτιβιστές των ΗΠΑ, με εντυπωσιακό έργο που διακρίνεται για την αμεσότητα και τον ριζοσπαστισμό του. Εντυπωσιακή επίσης είναι η πληθώρα και η ποιότητα των μεταφράσεών του, ιδιαίτερα των ποιημάτων του Μαγιακόβσκι και του Νερούντα. Φίλος του Αλεν Γκίνσμπεργκ και του Λόρενς Φερλινγκέτι πρωταγωνιστεί από τη δεκαετία του ’70 στα ποιητικά δρώμενα των ΗΠΑ και με το έργο του συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε στη δεκαετία του ’50 η Ποιητική Αναγέννηση του Σαν Φρανσίσκο με τον Κένεθ Ρέξροθ και την γενιά των Μπητ. Δαφνοστεφής ποιητής (Poet Laureate) του Σαν Φρανσίσκο επί δύο θητείες, ίδρυσε και διευθύνει από το 2007 το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της πόλης του Σαν Φρανσίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...