Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής διάκριση για τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη

Ο Βασίλης Αλεξάκης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το Γαλλικό Πρακτορείο ως «ο πιο Γάλλος από τους Έλληνες συγγραφείς» απέσπασε το «Βραβείο Γαλλικής Γλώσσας 2012» .

Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ, θα απονεμηθεί επισήμως στις 9 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της Έκθεσης Βιβλίου της Μπριβ.

Το εν λόγω βραβείο δημιουργήθηκε το 1986 και αφορά στο έργο λογοτεχνών, καλλιτεχνών ή επιστημόνων που συνέβαλαν, με το ιδιαίτερο ύφος των έργων τους ή με τις ενέργειές τους, στο να αναδείξουν την ποιότητα και την ομορφιά της γαλλικής γλώσσας.

Ο Βασίλης Αλεξάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1943 και πήγε στη Γαλλία σε ηλικία 17 ετών, χωρίς να γνωρίζει γαλλικά. Εργάστηκε ως σκιτσογράφος και κατόπιν ως δημοσιογράφος. Έχει γράψει πολλά βιβλία στα γαλλικά και στα ελληνικά όπως τα «Η Μητρική Γλώσσα», «Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα», «Οι ξένες λέξεις» και «μ.Χ.», για το οποίο μάλιστα το 2007 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος.

Η επιτροπή που του απένειμε το Βραβείο της Γαλλικής Γλώσσας αποτελείται από μέλη της Γαλλικής Ακαδημίας, της Ακαδημίας Γκονκούρ, συγγραφείς και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...