Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»

Στον Πειραϊκό Σύνδεσμο πραγματοποιήθηκε ομιλία - παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Λεκάκη με τίτλο: «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»

Στην κατάμεστη από περισσότερους από 200 θεατές αίθουσα του θεάτρου του Πειραϊκού Συνδέσμου, επί δύο ώρες περίπου και παρά την ζεστή λόγω του καιρού ατμόσφαιρα, δεν ακουγόταν ούτε ψίθυρος. Οι θεατές με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν το ξετύλιγμα της ναζιστικής θηριωδίας και εναντίον των πολιτιστικών μας αγαθών σε κάθε γωνιά της πολυαγαπημένης και πολύπαθης Πατρίδας μας.

Εντυπωσιακή η αφαίρεση στην κυριολεξία ολόκληρου του Ναού της Αφαίας Αθηνάς από την Αίγινα, που κοσμεί έκτοτε την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, προσφέροντας στους ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ Γερμανούς τεράστια έσοδα ημερησίως, η εγκατάσταση αεροδρομίου!!! ακόμη και στον ιερό χώρο των Μυκηνών, και εν γένει η σύληση Μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, ιερών τάφων, η καταστροφή εκκλησιών, θρησκευτικών κειμηλίων και βιβλιοθηκών, καθώς και του μεγαλύτερου μέρους των υποδομών μας.

Η έκθεση της βιαιότητος ολοκληρώνεται με την ανυπολόγιστη καταστροφή στα πολύτιμα Μινωικά ευρήματα της Κνωσού και της Φαιστού, αφού όλοι γνωρίζουμε το απίστευτο μένος των ναζιστών κατά της Κρήτης, που τους στοίχισε την απώλεια της αίγλης των ηττημένων από αμάχους αλεξιπτωτιστών της, και αυτού του πολέμου. Κορυφαίες στιγμές η συγκινητική αναφορά στους ήρωες του Ρούπελ που εξανάγκασαν το γερμανικό στράτευμα να παρουσιασθεί προσοχή εμπρός τους, αφού

«ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ»


και η ακρόαση της τελευταίας εκπομπής του ελεύθερου ακόμη ραδιοφωνικού σταθμού των Αθηνών που κλείνει την μετάδοσή του με την βεβαιότητα ότι

«Ο ΑΓΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ»

Εμείς ακολουθούμε την επιγραφή σε τοίχο της Ηπείρου

«ΑΛΤ! ΤΙ ΕΚΑΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ;»

και συστρατευόμαστε με τους εν εγρηγόρση Έλληνες αγωνιζόμενοι για την επιβίωση, την αφύπνιση και την ευημερία του Έθνους μας!

Η εκδήλωση, που εγκαινίασε την ανακαινισθείσα, μεγαλόπρεπη και φιλόξενη αίθουσα του θεάτρου του Πειραϊκού Συνδέσμου, άρχισε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του νεοπαγούς Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαίρης Σορώτου – Τσανάκη, ενώ τον συγγραφέα προλόγισε η Έφορος της Κοσμητείας κ. Λίνα Χαραλαμποπούλου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Ευτ. Μπαζοπούλου-Κυρκανίδου, οι καθηγητές Αντ. Αντωνάκος, Δημ. Χριστοδούλου, οι συγγραφείς Σταύρος Δωρικός, Πάνος Ηλιαδάκης, ο κ. Ιωάννης Μαύρος, ο καλλιτέχνης Κώστας Βενετσάνος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Β. Σταύρου, έγκριτοι νομικοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, καθώς και πολλοί υποψιασμένοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στις εκδόσεις «Κάδμος» kadmos@kadmos.org: Αθήνα (Φειδίου 14-16, ΤΚ 10678 Αθήνα, τηλ. 210-38.38.068) και Θεσσαλονίκη (Ερμού 48, ΤΚ 54623 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-25.23.20) και σε επιλεγμένα καλά βιβλιοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...