Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

«Προστατέψτε τα χρήματά σας»: Το νέο βιβλίο του Μαρκ Φιορεντινό, με συμβουλές για το ασαφές τοπίο της οικονομίας

Γιώργος Μαυρέλης, Γεν. Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών Ομίλου INTERAMERICAN, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Οικονομικός Αναλυτής ΣΚΑΪ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και Νίκος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σε ειδική εκδήλωση  στο βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Προστατέψτε τα χρήματά σας» του Μαρκ Φιορεντινό, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, με επιμέλεια του οικονομικού αναλυτή κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου και χορηγό την Interamerican. Η χορηγική πρωτοβουλία της εταιρείας εγγράφεται στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της επιχειρηματικής υπευθυνότητας  για την ειδικότερη ενημέρωση κάθε αποταμιευτή, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία.

Ο Γάλλος επενδυτικός σύμβουλος  και συγγραφέας Μαρκ Φιορεντινό, στο βιβλίο του αυτό, που έγινε μπεστ σέλερ με 800.000 πωλήσεις στη Γαλλία, διευκρινίζει με μοναδικό τρόπο το ασαφές τοπίο της οικονομίας και δίνει με χιούμορ, στον καθένα που ψάχνει να επενδύσει από 1.000 ως 1.000.000 ευρώ, ξεκάθαρες και αξιόπιστες συμβουλές.

Για το βιβλίο μίλησαν ο  κ. Γιώργος Μαυρέλης, Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών Ομίλου Interamerican, ο κ. Νίκος Φίλιππας, Καθηγητής  Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου  Πειραιά και ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, οικονομικός αναλυτής ΣΚΑΪ, Καθημερινής.

Όπως  αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου

«Από τη μεγάλη κρίση του 2008 και μετά, ο κόσμος μας δεν είναι πια ο ίδιος. Οι κανόνες, που διέπουν την αποταμίευση και τη σοφή διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας, έχουν ανατραπεί. Η διαχείριση της περιουσίας του καθενός μας, μικρής ή μεγάλης, έχει γίνει δύσκολη υπόθεση. Πάνε πια οι ωραίες εποχές που ο “συνετός οικογενειάρχης” επένδυε με σωφροσύνη τις αποταμιεύσεις της οικογένειας, μοιράζοντάς τις σε ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές κλπ., προσδοκώντας την ασφαλή διατήρηση της περιουσίας του, καθώς και την ανάπτυξή της με τα χρόνια... Τώρα είναι όλα ρευστά! Η μεγάλη κρίση άλλαξε συνήθειες και, κυρίως, βεβαιότητες. Οι αξίες επαναπροσδιορίζονται, οικονομικοί κανόνες πολλών γενεών έπαψαν να ισχύουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...