Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου της Νατάσα Κάμπους

Εκατοντάδες θαυμαστές της Νατάσα Κάμπους συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε βιβλιοπωλείο της Βιέννης για να ακούσουν το πρώην θύμα απαγωγής και νυν συγγραφέα να διαβάζει αποσπάσματα από τα απομνημονεύματά της που μόλις κυκλοφόρησαν, στα οποία αφηγείται την εμπειρία της από τα οκτώ χρόνια ομηρίας της.
Σε ηλικία 10 ετών, ο απαγωγέας της Κάμπους, Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ την άρπαξε την ώρα που πήγαινε στο σχολείο. Την κρατούσε στο κελάρι του σπιτιού του, έξω από τη Βιένη, που δεν είχε παράθυρα, προτού καταφέρει να δραπετεύσει τον Αύγουστο του 2006, ενώ εκείνος λίγες ώρες αργότερα αυτοκτόνησε.
Στα απομνημονεύματά της, υπό τον τίτλο «3.096 Ημέρες», που κυκλοφόρησαν στην Αυστρία στις αρχές της εβδομάδας, η Κάμπους αφηγείται πώς ο απαγωγέας της την άφηνε νηστική, την χτυπούσε, την κακοποιούσε σεξουαλικά και την υποχρέωνε να καθαρίζει το σπίτι του ημίγυμνη, αποκαλώντας την «σκλάβα».
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται πώς η 22χρονη σήμερα Κάμπους επέζησε υπακούοντας τον απαγωγέα της, θεωρώντας τον διαταραγμένη προσωπικότητα και αποφεύγοντας να την «καταβάλει το μίσος».
Η Κάμπους πρόκειται να ταξιδέψει στο Λονδίνο την Κυριακή για να προωθήσει την αγγλική έκδοση του βιβλίου της, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τα ευπώλητα της γερμανικής ιστοσελίδας του Amazon.
Μάλιστα, μία ταινία με θέμα την εμπειρία της θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες εντός του 2012.
«Αρκετός χρόνος πέρασε. Θέλω επιτέλους να απαλλαγώ από αυτό το βάρος», είπε η Κάμπους απευθυνόμενη σε ένα ακροατήριο 800 κυρίως γυναικών και εφήβων κοριτσιών για να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν να γράψει το βιβλίο.
Η Αυστρία συγκλονίστηκε ξανά από σκάνδαλο κακοποίησης το 2008 όταν έγινε γνωστό ότι ο Γιόζεφ Φριτζλ κρατούσε την κόρη του Ελιζαμπέτ σε ένα κελάρι επί 24 χρόνια με την οποία απέκτησε επτά παιδιά, ένα εκ των οποίων πέθανε από αμέλειά του. Ο Φριτζλ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τόσο η Ελιζαμπέτ όσο και ο πατέρας της ετοιμάζουν τα απομνημονεύματά τους, σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...