Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Σύλλογος Φιλολόγων Αργολίδας και ο Σύλλογος Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους Μυκηνών, ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στα πλαίσια των δράσεων της ΚΕΔΑΜ, παρουσιάζουν τα δύο νέα βιβλία του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, ένας γνώριμος για το Άργος συγγραφέας και δημοσιογράφος, επανέρχεται με το νέο του μυθιστόρημα ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ…


Τον γνωρίσαμε το Νοέμβριο του 2007, στην παρουσίαση –από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου– του βιβλίου του Η καρδιά του δότη, Αθήνα, εκδ. Άγκυρα 2006.

Το Σεπτεμβρίου 2010, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Άργους 2010», συμμετείχε ως συντονιστής στη μουσικο-θεατρική παράσταση της ποιητικής συλλογής Ολόγραμμα, Αθήνα, εκδ. Δρόμων, 2009 της Αργείας Ελένης Νανοπούλου (σκηνογράφος, ενδυματολόγος, ποιήτρια) στην Αρχαία Αγορά Άργους, Αναφορά, επίσης, στο Ολόγραμμα δημοσίευσε στο 5ο τεύχος της έκδοσης «Αργειακή Γη».

 Ως δημοσιογράφος, δημοσίευσε στην εφημερίδα Έθνος (23-10-2011) ρεπορτάζ από το Άργος με τίτλο «Άρωμα παλιάς Ελλάδας». Τέλος, το έργο του «Θυρίδα 111» θεατρικός μονόλογος (Αθήνα, εκδ. Δρόμων, 2012) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια, στο Άργος και σε παραγωγή Δήμου Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ.


Το Σ ά β β α τ ο 2 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Κωνσταντόπουλου, παρουσιάστηκε το νέο του μυθιστόρημα Να φοβάσαι τον άνδρα… (Αθήνα, 2012, εκδ. Άγκυρα). Το βιβλίο θα παρουσίασαν ο Γεώργιος Κόνδης, κοινωνιολόγος, Δ/ντής του Σχολείου 2ης ευκαιρίας Αργολίδας και η Καλλιόπη Καλποδήμου, φιλόλογος του Μουσικού σχολείου Αργολίδας, Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Φ.Α. Μουσικές συνδέσεις κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων έκανε στο πιάνο η Καίτη Γρατσέα Το νέο του μυθιστόρημα Να φοβάσαι τον άνδρα…, όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας αφορά «στον οικτρό συμβιβασμό των ανθρώπων, είτε είναι ζευγάρια, είτε όχι. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην ερωτική συνύπαρξη, αλλά σε κάθε μορφή σχέσης, είτε συζυγικής, επαγγελματικής, κοινωνικής, πολιτικής ή καλλιτεχνικής. 


Πιστεύω ότι οι απόψεις των ανθρώπων αλλάζουν και καλό είναι να αλλάζουν, ανάλογα με τη γνώση που αποκτούμε, τις αποδείξεις που μας κατατίθενται και τα γεγονότα που μας διαφοροποιούν. Δεν είναι κακό να πεισθείς ότι η γη γυρίζει, αν όντως υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία, ασχέτως αν πίστευες το αντίθετο. Ούτε είναι μεμπτό να χωρίσεις με έναν άνθρωπο που μπορεί να έζησες μαζί του μια ζωή, όταν αντιληφθείς ότι δεν είχες τίποτε κοινό μαζί του. Στις αποφάσεις των ανθρώπων τα χρονικά όρια και το αντιπαθές ως ξενικός όρος "τάιμινγκ" είναι απόφαση του καθενός.

Αύριο Κ υ ρ ι α κ ή 3 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ 2013, θα παρουσιαστεί στην Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους το Ταξίδι του Φερεϋντούν, ένα παραμύθι (Αθήνα, 2013, εκδ. Καλειδοσκόπιο). Θα διαβάσει αποσπάσματα η παραμυθού Ερασμία Ηλιοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...