Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ο εραστής της Αβύσσου ..στο Λόγγο

 
Ήταν μια μαγική βραδιά με χαλαρή συζήτηση, ποτό και λογοτεχνικές πινελιές στο Λόγγο Αιγίου. Ένα ζεστό βραδάκι του Αυγούστου στο Beau Rivage , δίπλα στο κύμα, η Νατάσα Ράγιου παρουσίασε  τα δυο νέα βιβλία του δημοσιογράφου – συγγραφέα Χρήστου Φασούλα,  ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει το Αίγιο και τα όμορφα θέρετρα του για τις καλοκαιρινές του διακοπές. 

Ο Χρήστος  Φασούλας, εφευρετικός, με αστείρευτη φαντασία και εφευρετική πένα , μετά την επιτυχία του βιβλίου του «Ο έρωτας δεν κάνει για πιλότος»,  συνεχίζει το λογοτεχνικό του ταξίδι με τον «Εραστή της Αβύσσου» και το « Ένα σπίτι θυμάται..»


Δυο ανατρεπτικά βιβλία   από  ένα ..αναπότρεπτο ταλέντο, που ακροβατεί μεταξύ κωμικού και τραγικού, κρατώντας αμείωτο ενδιαφέρον του αναγνώστη.


Στον «Εραστή της Αβύσσου» ξετυλίγεται η ζωή  του Χάρη, ενός   μικρού «Αϊνστάιν», μέχρι την ενηλικίωση του αλλά και την επαγγελματική και προσωπική πορεία του σε μια Ελλάδα που μας ταξιδεύει   από το σήμερα  ως το 2025. Ο ανάπηρος πατέρας,  η ιδιαίτερη μητέρα, η γιαγιά,  ο παππούς ,  η τρισυπόστατη Άννα  και το.. σεξ. Κι ακόμα,   ένα βιβλιοπωλείο, ένα μυστηριώδες βιβλίο, ένας εραστής και …η άβυσσος, σκοτεινή και τελικά αποκαλυπτική …


Όνειρα, αλήθειες  και ο γύρος του κόσμου σε 750 μέρες.  Και τέλος η διάνοια που γίνεται γιατρός κι έχει ένα στόχο : να γιατρέψει τον ανάπηρο πατέρα του.


  Το  «Ένα σπίτι θυμάται» αρχίζει σα μια  συγκινητική-πρωτότυπη καταγραφή των αναμνήσεων ενός σπιτιού του οποίου  οι τοίχοι  έχουν δει και ακούσει ιστορίες εκατό χρόνων   και καταλήγει σε ένα φλογερό μυθιστόρημα , που χάνεσαι στην πλοκή του, χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια του ρεαλισμού.

Μεταξύ  φίλων από Πάτρα και  Αίγιο , παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Πασχάλης Τσαρούχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...