Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ρομπέρτο Σαβιάνο: «Δεν αντέχω άλλο να ζω έτσι»

Ο συγγραφέας του «Γόμορρα» που απειλείται από την Καμόρα περιγράφει τη ζωή του υπό την αστυνομική προστασία


«Δεν αντέχω άλλο και ζήτησα από τους αστυνομικούς να πάψει να ισχύει η προστασία. Μου απάντησαν: “Ούτε να το σκέφτεσαι”», δήλωσε ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο, στην κατάθεσή του σε δίκη κατά του Αντόνιο Ιοβίνε και του Φραντσέσκο Μπιντονιέτι, που κατηγορούνται ότι τον απειλούσαν.

«Το μέλλον μου, ανήκει κάπου μακριά από την Ιταλία, όπου θα ζητήσω μία νέα ταυτότητα και θα ξεκινήσω από το μηδέν», συνέχισε ο Ιταλός συγγραφέας που από την κυκλοφορία του βιβλίου του, που περιγράφει τις εγκληματικές δραστηριότητες της Καμόρα, δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Όπως δήλωσε, η ζωή του άλλαξε τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς έκτοτε ζει υπό την αυστηρή αστυνομική προστασία που δεν τον αφήνει λεπτό μόνο του, ενώ κυκλοφορεί αποκλειστικά με θωρακισμένα οχήματα.

«Όλα πρέπει να συμφωνηθούν, πρέπει να έχουν αποφασιστεί όλα από την αρχή. Δεν μπορώ να κάνω έναν περίπατο, δε μπορώ να επιβιβαστώ σε τρένο, δε μπορώ να πάω σε εστιατόριο αν δεν έχει ελεγχθεί προηγουμένως. Είναι δύσκολο ακόμα και να συναντήσω τη μητέρα μου, την οικογένειά μου», είπε ο Σαβιάνο, σε μία αίθουσα που είχε ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...