Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Μουσικοί Διάλογοι»: τριάντα εμβληματικές συνεντεύξεις στη Λόλα Νταϊφά

Κυκλοφορεί, πέντε χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, η ανανεωμένη β’ έκδοση του βιβλίου «Μουσικοί Διάλογοι», το οποίο περιλαμβάνει 30 εμβληματικές συνεντεύξεις καλλιτεχνών στη Λόλα Νταϊφά: διαλόγους με συνθέτες και δημιουργούς που έχουν αφήσει το δικό τους ανεξίτηλο στίγμα όχι μόνο στο ελληνικό πεντάγραμμο αλλά και στην ιστορία αυτού του τόπου.

Το βιβλίο-αφιέρωμα «σε εκείνους που χάρισαν ποίηση και μουσική στα όνειρά μας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες» και περιλαμβάνει έξι νέες απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις και επτά νέες ενότητες, που συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες.

Η Λόλα Νταϊφά, συγγραφέας του βιβλίου, μεταφέρει από τον ραδιοφωνικό αέρα των εκπομπών της στην ΕΡΤ (1984-1987) «Συνθέτες και δημιουργοί» συνεντεύξεις με προσωπικότητες όπως οι: Θόδωρος Αντωνίου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Νινή Ζαχά, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Κακουλίδης, Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Κινδύνης, Λίνος Κόκκοτος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Αργύρης Κουνάδης, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Κριμιζάκης, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Μαμαγκάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Νότης Μαυρουδής, Θάνος Μικρούτσικος, Σωτηρία Μπέλλου, Γιώργος Παπαστεφάνου, Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μανόλης Ρασούλης, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Σπανουδάκης, Κυριάκος Σφέτσας, Μιχάλης Τερζής, Μάριος Τόκας, Χριστόδουλος Χάλαρης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μάνος Χατζιδάκις.

Κάθε ραδιοφωνική συνάντηση αποτελεί μια διαφορετική ιστορία ζωής, όπως την διηγείται ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Οι συνεντεύξεις εξελίσσονται σε εξομολογήσεις με αλήθειες που εκπλήσσουν και πολλές φορές πονάνε. Κάποιες από αυτές ξεπέρασαν τα ραδιοφωνικά όρια και έφτασαν να γίνουν επερωτήσεις στη βουλή. Αν και η εκπομπή είχε αγαπηθεί από τον κόσμο και τους ανθρώπους του πολιτισμού, ολοκλήρωσε τον κύκλο της αιφνιδιαστικά και πρόωρα αφού οι καλεσμένοι της είχαν ισχυρό και δυναμικό λόγο που ενοχλούσε.

Την έκδοση συνοδεύει CD με χαρακτηριστικές στιγμές των μουσικών διαλόγων. Ο αναγνώστης γίνεται για λίγο ακροατής των προσωπικών αφηγήσεων. Μπορεί να θυμηθεί ή να γνωρίσει τη χροιά της φωνής των σπουδαίων αυτών προσωπικοτήτων.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Προτού τη γνωρίσουμε ως «σιδηρά κυρία» της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πριν οργανώσει στον ΑΝΤ1 το πρώτο γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στην ιδιωτική τηλεόραση, ήταν ραδιοφωνική παραγωγός διαφόρων επιτυχημένων πολιτιστικών εκπομπών στην ΕΡΤ2. Για δύο τριετίες ήταν μέλος του ΔΣτου Ελληνικού Φεστιβάλ.

Σήμερα είναι διευθύντρια στο γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Εθνικής Επιτροπής για την UNICEF.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...