Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τα δάκρυα των αστεριών Της Σουζάνας Σωτηριάδου

Όσα μαθαίνουμε, κι είναι τόσο δραματικά και έντονα, από τις ειδήσεις, που αναφέρονται σε εμπόλεμες περιοχές και τρομοκρατικές ενέργειες παρουσιάζονται ανάγλυφα και εξίσου δραματικά στις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού τα περιγράφει ο κεντρικός ήρωας, ο Ορέστης Μανιάτης, πολεμικός ανταποκριτής στην εφημερίδα World Press της Νέας Υόρκης.

Η απώλεια συναδέλφων και φίλων του σε αποστολές τον αναγκάζει να αποσυρθεί στη γενέτειρά του την Ελλάδα και στο πατρικό σπίτι του στην Κρήτη.

Πλέον, οι μάχες, το αίμα, οι βιασμοί, ο θάνατος όλα χάνονται στην ομίχλη του χρόνου και από τα σπλάχνα της ζωής, αναδύεται το φως και η λάμψη της αγάπης και του έρωτα.

Δύο δημοσιογράφοι και μία γιατρός τα κεντρικά πρόσωπα, αυτής της ιστορίας συνυπάρχουν, ερωτεύονται, απογοητεύονται, ελπίζουν.
Παράλληλα, στο βιβλίο η αναφορά σε καίρια κοινωνικά και πολιτικά θέματα που μας προβληματίζουν όλους, τα μηνύματα για την αγάπη προς τον πλησίον, αυτή η τόσο ξεχασμένη έννοια, όλα συνοψίζονται και αναλύονται μέσα από τα βιώματα του κεντρικού ήρωα.

«Τα δάκρυα των αστεριών» δεν χαϊδεύουν και δεν κρύβουν καταστάσεις. Αντίθετα, η πένα της συγγραφέως χτυπά τη ρίζα των κακώς κειμένων. Αναδεικνύει τις αξίες. Αγκαλιάζει την ελπίδα και οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο.

Η Σουζάνα Σωτηριάδου, ακολούθησε τον δρόμο της δημοσιογραφίας, δημοσιεύοντας το πρώτο της ρεπορτάζ στα δεκαεπτά της χρόνια. Έκτοτε, η καριέρα της εμπλουτίστηκε από εκατοντάδες άρθρα, χρονογραφήματα και έρευνες, στις οποίες εξειδικεύθηκε στη συνέχεια.
Εργάστηκε στον Ημερήσιο, Περιοδικό και Ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξε υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.

Ασχολήθηκε με την πεζογραφία, την ποίηση και τον στίχο, όμως θεωρεί την συγγραφή αυτού του βιβλίου το πιο σημαντικό της επίτευγμα μέχρι στιγμής.

Κύριο χαρακτηριστικό της, η αγάπη της για τα παιδιά που μαστίζονται από χρόνιες παθήσεις καθώς και εκείνων που πλήττονται από τη βία, αργοπεθαίνοντας από την πείνα και την δίψα στις εμπόλεμες περιοχές του Πλανήτη.

Τα  δάκρυα των αστεριών
Της Σουζάνας Σωτηριάδου
ISBN : 978-618-80631-4-3
Μυθιστόρημα
Λιανική τιμή: 14 ευρώ +ΦΠΑ

Εκδόσεις Φίλντισι
Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
Τηλ.: 210 6540170
Fax: 210 6540918
www.filntisi.gr
info@filntisi.gr

1 σχόλιο:

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...