Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Δήμητρας Ιωάννου "Κασσάνδρα, Το μυστικό της μάγισσας"

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Ηπειρώτισσας  Δήμητρας Ιωάννου "Κασσάνδρα, Το μυστικό της μάγισσας" στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.


 Ένα εξαιρετικό, παραμυθένιο μυθιστόρημα εμπνευσμένο από  την πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο της επαγγελματικής συγγραφής, την  Ηπειρώτισσα  φιλόλογο Δήμητρα Ιωάννου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Κασσάνδρα,  Το μυστικό της μάγισσας»
 
Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας Λένα Μαντά  και ο Φώτης Δημητρακόπουλος καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Βυζαντινών Σπουδών.

 Αποσπάσματα διαβάσε η  Ηπειρώτισσα ηθοποιός Γεωργία Ζώη .


Την εκδήλωση  επένδυσε μουσικά με πιάνο ο συνθέτης Κώστας Γιαννουράκος και τραγούδησε η ίδια η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου.

Στην παρουσίαση παρέστη πολύς κόσμος, φίλοι της συγγραφέα, αλλά και βιβλιόφιλοι. Μεταξύ αυτών ο Βουλκευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ξάδελφος της συγγραφέα, ο πρώην Βουλευτής Σπύρος Καραμούτσος, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, συνοδευόμενος από το μέλος της Ε.Ε. Χριστόφορο Ευθυμίου, πουεκπροσώπησαν την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, εκπρόσωποι πολλών Ηπειρώτικων συλλόγων και αδελφοτήτων, καθώς και συγγραφείς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Κασσάνδρα ,Το μυστικό της μάγισσας» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με υπερφυσικές φανταστικές επεκτάσεις. Εξελίσσεται σε δυο διαφορετικές περιόδους το 1767 και το 2008.Η Δήμητρα Ιωάννου κατάφερε επιτυχώς να συγχωνεύσει το παρελθόν με το παρόν αν και οι ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα, το ενδιαφέρον κορυφώνεται και αναμένεται αγωνιωδώς η συνέχεια στην επόμενη σκηνή. Σε κάθε κεφάλαιο οι ανατροπές και οι διακυμάνσεις συναισθημάτων κρέμονται σε ένα τεντωμένο σχοινί ενώ οι υποψήφιοι δολοφόνοι συσσωρεύονται κατά την εξέλιξη της πλοκής. Η γλώσσα επιλέγεται σύμφωνα με το χρονικό σημείο της ιστορίας εκδηλώνοντας τις γλωσσικές ιδιομορφίες της εκάστοτε εποχής και θυμίζοντας στον αναγνώστη λέξεις που λησμονήθηκαν. Κεντρική ηρωίδα η Κασσάνδρα πλασμένη  με θεϊκές αρετές δίνει μια φανταστική νότα στο μυθιστόρημα.

Υπόθεση
Η ιστορία της Κασσάνδρας ξεκινάει πριν πολλά χρόνια στη Πρέβεζα του 1767 όπου η Σαπφώ γνωρίζει την Κασσάνδρα, την κόρη του Δάσους που σώζει από βέβαιο θάνατο, ένα κορίτσι όχι πολύ μικρότερο από αυτή. Από τότε έγιναν αχώριστες φίλες η μία ήταν η οικογένεια της άλλης. Η Κασσάνδρα η κόρη του Δάσους  με τις ιδιαιτερότητές της και την υπερφυσική της δύναμη ζούσε, παρακολουθούσε και γνώριζε τα δεινά που έρχονταν στον τόπο τους αλλά και στην οικογένεια της χωρίς ωστόσο η ίδια να μπορεί να παρέμβει στο πεπρωμένο. Καθώς τα χρόνια περνούσαν  η Σαπφώ με την καθοδήγηση της Κόρης του Δάσους  έγινε σπουδαία και διάσημη θεραπεύτρια σε όλη τη Ήπειρο, ήταν η φωνή και η ανθρώπινη οντότητα που εκπροσωπούσε την Κασσάνδρα στο κόσμο των θνητών. Όταν η Κασσάνδρα της προμήνυε ένα κακό η Σαπφώ φρόντισε  έστω να προειδοποιεί τους συγχωριανούς της αφού η φίλη της δεν μπορούσε να παρέμβει. Μαζί κατάφεραν  να αντιμετωπίσουν και την κυριαρχία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων σε όλη την Ήπειρο αλλά και την τρομοκρατία του συνεργάτη του, του Κωνσταντή Σπαθιά. Ώσπου αυτοί οι αδυσώπητοι και οι αχρείοι εγκληματίες  φόνευσαν ότι πολυτιμότερο είχαν.

Το αγερικό όμως που μάντευε και ήξερε τα γεγραμμένα  πόνεσε βουβά, εξαφανίστηκε από προσώπου γης και εμφανίστηκε ξανά πολλά χρόνια μετά, το 2008 στην Αθήνα  για να εκδικηθεί όλη τη φάρα του Κωνσταντή Σπαθιά όπως του είχε τάξει τότε που η ψυχή του παραδινόταν στον Σατανά. Η  Έλενα Βενιέρη καταλήγει στη φυλακή κατηγορούμενη για  μια σειρά ανεξήγητων και αποτρόπαιων δολοφονιών. Εκεί θα εμφανιστεί ως σωτήρας της  ο Άρης Κομνηνός, γνωστός δημοσιογράφος που ανέλαβε την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο Άρης αμέσως κατάλαβε πως βρίσκεται σε ένα παρανοϊκό δαίδαλο προσπαθώντας να εξακριβώσει αυτούς τους φόνους που δεν είχαν σταματημό και να καταλάβει αν είχαν τη ρίζα τους στο παρελθόν ή στη ζοφερή δράση του υπόκοσμου των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Ήταν και αυτός θύμα της Ελένης Βενιέρης ή αυτή θύμα του παρελθόντος;

Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν ολοκλήρωσε την πενταετή εκπαίδευσή της στη Σωματική Ψυχοθεραπεία. Ασχολείται ενεργά με το τραγούδι, κάνει μαθήματα φωνητικής και χορού, και είναι μέλος ενός μουσικού ντουέτου. Το γράψιμο ήταν ανέκαθεν η μεγάλη αγάπη της. Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...