Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Notebook: Παρουσίαση του βιβλίου της μεγάλης δασκάλας του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου

Το θέατρο Eliart και οι εκδόσεις Τετράγωνο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ευγενίας Χατζίκου, Notebook, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Θέατρο Eliart, στον Βοτανικό, με είσοδο ελεύθερη.

Οι εκδόσεις Τετράγωνο εγκαινιάζοντας μια σειρά βιβλίων με τον τίτλο Notebook (σημειωματάρια γνωστών ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης), κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο αφιερωμένο στην μεγάλη δασκάλα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου Ευγενίας Χατζίκου.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στην ζωή της, ξεδιπλώνοντας την, μέσα από σημειώσεις, φωτογραφίες, και ενθύμια από την καριέρα της. Ένας οδηγός για όσους ασχολούνται με την έβδομη τέχνη ή απλά την αγαπούν και θέλουν να γνωρίσουν εις βάθος τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Επιπλέον περιέχει κείμενα των σκηνοθετών: Παντελή Βούλγαρη, Κώστα Φέρρη και Τάκη Σπετσιώτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι μαθητές της, Αννέτα Παπαθανασίου(ηθοποιός), Γιώργος Φρατζεσκάκης (ηθοποιός, σκηνοθέτης) και ο Νίκος Μουρατίδης (εκδότης).

Στο τέλος της παρουσίασης η  συγγραφέας θα κάνει διάλογο με το κοινό και θα υπογράψει τα αντίτυπα του βιβλίου της.

                                                     Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 18:00

                                                                    Είσοδος: Ελεύθερη

                    Στο Θέατρο «Eliart», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός -  Μετρό: Κεραμεικός

                                                                 Τηλέφωνο: 210 3477677

Λίγα  λόγια για την Ευγενία Χατζίκου: γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία, Υποκριτική, Γαλλική Φιλολογία και Μουσική, και ειδικεύθηκε στην Τηλεόραση, υπότροφος στις Βρυξέλλες. Ίδρυσε τη Δραματική Σχολή με την επωνυμία "Σπουδαστήριο Τέχνης", πού αργότερα χαρακτηρίσθηκε "Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης" εφόσον μπήκε στην τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης. Ίδρυσε επίσης την Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Γύρισε τις ταινίες "Το αγγελούδι μας, πού ‘ντο;", "Γένους θηλυκού" και το ντοκιμαντέρ  "Μικ. -Μηκ." . Έχει πάρει βραβείο σεναρίου. Έχει μεταφράσει δέκα πέντε βιβλία από τα οποία τα επτά αφορούν τις τέχνες των μέσων ενημέρωσης. Έχει γράψει ένα πρωτότυπο βιβλίο με τίτλο "Αυτοσχεδιάζοντας". Όλα κυκλοφορούν από γνωστούς εκδοτικούς οίκους. Τέσσερις φορές ήταν μέλος στην κριτική επιτροπή τού φεστιβάλ Ιθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...