Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο»


Μια ιστορία δυνατή, ανατρεπτική , σκληρή και συνάμα τρυφερή, για την Ελλάδα της κρίσης,  που διψάει  για αγάπη  και αυτοκτονεί από ντροπή, είναι το βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο», από τις εκδόσεις «Ελληνική Πρωτοβουλία»


 Η παρουσίαση έγινε το περασμένο Σάββατο στην  κατάμεστη «Όαση» του Ζαππείου, από τη δημοσιογράφο και βουλευτή Νατάσα Ράγιου και τον σκηνοθέτη Θοδωρή Κάζη.



Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αναζήτηση  του πεπρωμένου,  με ρεαλισμό και ρομαντισμό , αλήθεια και μαεστρία

Απωθημένα, φοβίες, κυνήγι του  χρήματος της ευτυχίας,  κρίση, όνειρα, ένοχα μυστικά, προδοσία, μοίρα έρωτας, απελπισία … όλα στήνουν έναν τρελό χορό γύρω από τους ήρωες. Κάτι ανάμεσα σε κυνηγητό και κρυφτό, μεταξύ ανθρώπων της μεγαλοαστικής τάξης που παίζουν με το νόμο των πιθανοτήτων.


 Ο Νικόλας , ο κεντρικός ήρωας, βρίσκεται ξαφνικά   στη δίνη μιας ζωής που με κόπο έχτισε  και τώρα τον κατατρέχει , τη  βλέπει να γκρεμίζεται σε μια στιγμή  και με το  κινητό  του, λίγο πριν το τέλος που ο ίδιος  επέλεξε να δώσει, αναζητά την ανθρώπινη σανίδα σωτηρίας.

Φτάνει στο χείλος του  θανάτου και επιλέγει την αυτοκτονία  όταν η Ελλάδα της κρίσης τον σταυρώνει.  «Κρεμάει» τη ζωή του στις αναπάντητες κλήσεις,  σε πρόσωπα μοιραία  που θεωρεί ότι μπορούν να τον σώσουν. Μόνο ένα μπορεί αλλά θα προλάβει;

  Το ταξίδι ψυχής  ενός άντρα που , μέσα από ωραίες αλλά και σκοτεινές περιπέτειες, ψάχνει την ένωση, τη σύνδεση με την αγάπη της καρδιάς, για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή…

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά  ο Χρήστος Ανθούλας ενώ αποσπάσματα διάβασαν η μικρή πρωταγωνίστρια του σήριαλ «Για την καρδιά ενός αγγέλου» Αναστασία Τσιλιβίου και η κόρη της συγγραφέως , Αγγελική Χατζηρήγα.

  Η Αναστασία Κορινθίου που ζει μόνιμα στη Ρόδο και ασχολείται με τη διαφήμιση, το ραδιόφωνο και το παιδικό θέατρο  είναι η συγγραφέας του  βιβλίου «Για την καρδιά ενός αγγέλου» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην τηλεοπτική του μεταφορά από το τον Στράτο Μαρκίδη αλλά και άλλων βιβλίων όπως  «Γυναίκες από πέτρα», «Το χρονικό μιας απιστίας» , «Η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων», «Βαρλίκι» κ.α. Είναι μητέρα τριών παιδιών με πλούσια κοινωνική και ανθρωπιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...