Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Χιλιάδες έγγραφα για τον Χέμινγουεϊ παρέδωσε η Αβάνα στη βιβλιοθήκη Κένεντι στις ΗΠΑ

Το τηλεγράφημα με το οποίο ανακοινώθηκε στον αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ ότι κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας περιλαμβάνεται στα περίπου 2.000 έγγραφα που έθεσε η Κούβα στη διάθεση πανεπιστημιακών καθηγητών από τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ένα πολιτιστικό περιοδικό της Αβάνας.


Περισσότερα από 2.000 έγγραφα που φυλάσσονταν στο μουσείο Φίνκα Βίγια, το σπίτι όπου διέμενε ο συγγραφέας στην Αβάνα, είναι πλέον διαθέσιμα στους Αμερικανούς ερευνητές μετά την ψηφιοποίησή τους και τη μεταφορά τους στη βιβλιοθήκη και το μουσείο Τζον Φ. Κένεντι, ανέφερε το λογοτεχνικό περιοδικό Cuba Comtemporanea στον ιστότοπό του.




«Αυτό το υλικό παρουσιάζει την καθημερινή ζωή του Χέμινγουεϊ στην Κούβα και παρέχει μια πολύ προσωπική εικόνα της ζωής του», είπε η Σούζαν Ράιν, η έφορος της βιβλιοθήκης Κένεντι στην οποία είχαν δοθεί τα πρώτα ψηφιοποιημένα έγγραφα, το 2008.

Μεταξύ άλλων υπάρχει το τηλεγράφημα του δρ. Άντερς Όστερλινγκ, της Σουηδικής Ακαδημίας, που ανακοίνωνε ότι ο Χέμινγουεϊ κέρδισε το Νόμπελ το 1954, καθώς και συγχαρητήρια μηνύματα από τον Σπένσερ Τρέισι, τον Τζον Χιούστον και τη Βερόνικα Κούπερ, τη σύζυγο του Γκάρι Κούπερ.

Ο Έρνεστ Χέμινγουεΐ έζησε στην Κούβα από το 1939 μέχρι το 1960 κι εκεί εμπνεύστηκε το αριστούργημά του «Ο Γέρος και η Θάλασσα». Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το σπίτι του, τη Φίνκα Βίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...