Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Φ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) - Αντίθετος στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου


Θα ανατρέψει το θεσμικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα, τονίζει 

 
Αντίθετος στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό τονίζει ότι θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις.
 
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «τυχόν κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές καταστάσεις, θα πλήξει εκατοντάδες βιβλιοπωλεία, θα ανατρέψει το θεσμικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων, εν τέλει θα πλήξει το ελληνικό βιβλίο, τον πολιτισμό, την παιδεία».

Παράλληλα, τονίζει ότι με την ενιαία τιμή βιβλίου ενισχύθηκε ο πλουραλισμός στον χώρο του βιβλίου, διασφαλίστηκε η δυνατότητα έκδοσης και προώθησης όχι μόνο των ευπώλητων βιβλίων, αλλά και των έργων πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
 
Ο κ. Κουβέλης ρωτά αν η κυβέρνηση προτίθεται να απορρίψει την εισήγηση της Έκθεσης του ΟΟΣΑ σχετικά με το βιβλίο και τον νόμο περί ενιαίας τιμής και αν έχει εκτιμήσει τις επιπτώσεις από την τυχόν κατάργηση αυτού του μέτρου στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...