Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

"Θυμάμαι τη Βίκυ Μοσχολιού"

Η παρουσίαση του βιβλίου "Θυμάμαι τη Βίκυ Μοσχολιού" της  Αρετής Γκόρντον από τις εκδόσεις Φερενίκη,θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ.  στον πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τρψιχόρης 51 και Αρτέμιδος).

Η παρουσίαση θα γίνει απο τον μουσικοσυνθέτη Δημ. Παπαδημητρίου, τη συγγραφέα και ποιήτρια Άννα Μπιθικώτση,  τον Χρ. Ζαμπούνη των εκδόσεων "Φερενίκη"  και τη συγγραφέα Αρετή Γκόρντον. Θα χαιρετίσει ο Δημαρχος Π. Φαλήρου Διον. Χατζηδάκις και θα προβληθεί βίντεο με τις σημαντικές στγμές της καριέρας της Βίκυς Μοσχολιού.


"Θέλω να τη θυμάμαι όπως ήταν εκείνη τη βραδιά στα βραβεία ΑΡΙΩΝ, τότε που ολόκληρο το Μέγαρο Μουσικής σηκώθηκε όρθιο να τη χειροκροτήσει, μια έκφραση εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης. Πέντε λεπτά κράτησε και παρακαλούσα το Θεό αυτή η στιγμή να κρατήσει για πάντα. Τη θυμάμαι με αυτό το υπέροχο χαμόγελο να απλώνεται στο πρόσωπό της, να λάμπει, το κορμί της όρθιο και γεμάτο σιγουριά, το χέρι της στην καρδιά που τους ευχαριστούσε. Για πάντα θα τη θυμάμαι έτσι ευτυχισμένη, περήφανη αλλά και σεμνή. Ο πόνος, η κούραση, η αρρώστια σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Ξεχάστηκαν μέσα σε αυτή τη στιγμή. Έτσι θέλω να τη θυμάμαι..."

Με αγάπη και νοσταλγία, η Αρετή Γκόρντον μάς ταξιδεύει στη ζωή της αξέχαστης ερμηνεύτριας, που κέρδισε τον κόσμο τόσο με την υπέροχη φωνή της, όσο και με το μεγαλείο της ψυχής της. Από τις φτωχογειτονιές του Μεταξουργείου μέχρι την καταξίωση και τη συγκλονιστική της μάχη με τον καρκίνο, η ζωή της Βίκυς Μοσχολιού αποτελεί μία ιστορία θέλησης, θάρρους και δύναμης, μιας γυναίκας που ποτέ δεν έπαψε να αγωνίζεται, μέχρι το τέλος.

424 σελ., ISBN 978-960-7952-96-7, Τιμή € 18,26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...