Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τζέιμς Μποντ και Σέρλοκ Χολμς σε νέες περιπέτειες

Arthur Conan DoyleImage via Wikipedia
Sir Arthur Conan Doyle
Ο Τζέιμς Μποντ και ο Σέρλοκ Χολμς είναι οι πρωταγωνιστές δύο νέων μυθιστορημάτων των συγγραφέων Άντονι Χόροβιτς και Τζέφρι Ντίβερ.

Ο Χόροβιτς, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, γνωστός για μια σειρά ιστοριών για τον έφηβο κατάσκοπο Άλεξ Ράιντερ, επιλέχθηκε προκειμένου να δώσει νέα ζωή στο διάσημο ντετέκτιβ της Baker Street. Η Conan Doyle Estate, η οποία αντιπροσωπεύει την οικογένεια του δημιουργού του Σ. Χολμς, Sir Arthur Conan Doyle, επέλεξε τον Χόροβιτς για τη συγγραφή του μυθιστορήματος, το οποίο θα δημοσιευτεί το Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή, ο συγγραφέας ιστοριών θρίλερ Τζέφρι Ντίβερ κυκλοφορεί το τελευταίο βιβλίο για τον Τζέιμς Μποντ το Μάιο. Το βιβλίο, με τίτλο «Carte Blanche», αφορά σε μια σύγχρονη ιστορία του πράκτορα 007 που εκτυλίσσεται κυρίως στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας για τη νέα ιστορία του Σέρλοκ Χολμς, ο Χόροβιτς δήλωσε: «Ερωτεύτηκα τις ιστορίες του Σ. Χολμς όταν ήμουν 16 χρονών και τις έχω διαβάσει πολλές φορές από τότε. Απλώς δεν μπορούσε να αντισταθώ στην ευκαιρία να γράψω μια ολοκαίνουργια περιπέτεια για τη συγκλονιστική αυτή φιγούρα και σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα εξαιρετικό μυστήριο για το σύγχρονο κοινό, παραμένοντας παράλληλα απολύτως πιστός στο πνεύμα του αυθεντικού».

Ο Conan Doyle έγραψε 4 μυθιστορήματα και 56 διηγήματα για τον εκκεντρικό ντετέκτιβ. Η απόπειρά του να οδηγήσει στο θάνατο τον Χολμς σε μία από τις ιστορίες του, συνάντησε τόση αντίδραση από τους αναγνώστες, ώστε να αναγκαστεί να «πάρει πίσω» το θάνατό του και να γράψει κι άλλα βιβλίο για τον ντετέκτιβ.

Πολλοί συγγραφείς, μεταξύ των οι Kingsley Amis, Sebastian Faulks και Charlie Higson έχουν γράψει νέα βιβλία για τον Τζέιμς Μποντ, μετά το θάνατο του δημιουργού του Ian Fleming. «Στον κόσμο της κατασκοπείας, το να δίνεις σε ένα πράκτορα μια λευκή κάρτα σε αποστολή συνοδεύεται με απεριόριστη εμπιστοσύνη και τεστάρει διαρκώς την προσωπική και επαγγελματική κρίση του ατόμου», εξηγεί ο Ντίβερ.

«Μέρος του ασταμάτητου σασπένς του μυθιστορήματος είναι η ερώτηση που πλανάται σχετικά με το τί είναι αποδεκτό σε ζητήματα εθνικής και διεθνούς ασφάλειας. Υπάρχουν εκεί κόκκινες γραμμές που ούτε ο Τζέιμς Μποντ δεν μπορεί να διασχίσει;».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...