Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αλίς Πονηρού: "Το σκαρί", Ποίηση

Η Αλίς Πονηρού πραγματοποιεί τη δεύτερη απόπειρα για ποίηση με «Το  σκαρί». Συγγράφοντας τριανταένα ποιήματα, η ποιήτρια επικεντρώνεται σε συναισθήματα και καταστάσεις που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα απασχολούν τον άνθρωπο. Τα ποιήματα μιλούν για το πώς αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, τη διαφορετικότητα, την ειλικρίνεια, τη συντροφικότητα, την ομορφιά, την αγάπη. Άλλωστε αρκετές φορές ο ίδιος ο τίτλος μαρτυρά τη θεματολογία του εκάστοτε ποιήματος: «Αυτογνωσία», «Συνείδηση», «Μοναξιά», «Έρωτας», «Δόσιμο».

Είναι η ματιά  ενός νέου ανθρώπου που με σύγχρονο και ταυτόχρονα κλασικό τρόπο  πραγματεύεται αιώνιους προβληματισμούς. Μέσα από την ποίησή της, ερεθίζει τον αναγνώστη να ξεκλειδώσει συρτάρια, μπαούλα και δωμάτια ώστε να αντιμετωπίσει τις δικές του τρικυμίες.

«Το σκαρί», λοιπόν, οδηγεί με ασφάλεια σε φουρτουνιασμένες θάλασσες εκείνους που επιθυμούν μια ενδοσκόπηση, μια αναζήτηση στον κόσμο των συναισθημάτων και όπως μας προτρέπει η ποιήτρια, «καλό είναι ν’ αντέχει το σκαρί στην τρικυμία».

Σχήμα: 14x21 εκ. - Σελ.: 48 - Έτος Έκδοσης: 2013 - Τιμή: 8,00 ευρώ - Θεματολογία: Ποίηση, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση - ΙSBN: 978-960-426-744-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...