Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δωρέα και «συγγνώμη» δέχτηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μετά την αποκάλυψη του ψευδώνυμού της

Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποδέχτηκε δωρεά από τη δικηγορική εταιρεία που αποκάλυψε το ψευδώνυμό της
Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποδέχτηκε δωρεά από τη δικηγορική εταιρεία που αποκάλυψε ότι η ίδια κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ και υπογράφει το βιβλίο «The Cuckoo's Calling».

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον των Κρις Γκόσατζ και της φίλης του, Τζούντιθ Καλεγκάρι, επειδή αποκάλυψαν το ψευδώνυμό της.

Η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας σε δημοσίευμα στους Sunday Times. Φαίνεται ότι ο Γκόσατζ της εταιρείας Russells Solicitors αποκάλυψε στη φίλη του Καλεγκάρι το «μυστικό» της Ρόουλινγκ. Στη συνέχεια εκείνη το αποκάλυψε σε δημοσιογράφο.

Οι δικηγόροι της Ρόουλινγκ είπαν στο δικαστήριο ότι η συγγραφέας «ένιωθε απογοητευμένη και στεναχωρημένη από την παραβίαση της εμπιστοσύνης».

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη, συμφώνησε να πληρώσει τα νομικά έξοδα της Ρόουλινγκ και δέχθηκε να καταθέσει δωρεά στην οργάνωση Soldiers' Charity.

Η Ρόουλινγκ δήλωσε ότι η δωρεά αποτελεί τρόπο ευχαριστίας στους ανθρώπους του στρατού που τη βοήθησαν με την έρευνα όταν έγραφε βιβλίου.

Το βιβλίο «The Cuckoo's Calling» είχε πουλήσει μόλις 1.500 αντίτυπα πριν μαθευτεί ότι το έγραψε η Ρόουλινγκ. Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του συγγραφέα, οι πωλήσεις στο Amazon αυξήθηκαν.

«Το να είμαι ο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ υπήρξε απελευθερωτική εμπειρία. Ηταν υπέροχο να δημοσιεύω κάτι χωρίς διαφημιστικές εκστρατείες ή το άγχος των προσδοκιών» δήλωσε η Ρόουλινγκ, η οποία φαίνεται ότι με το ψευδώνυμο είχε δεχθεί πολλές αρνητικές απαντήσεις από εκδοτικούς οίκους που δεν θεώρησαν ότι το βιβλίο ήταν κάτι ξεχωριστό.

Κι ενώ το βιβλίο αναμένεται να ξανατυπωθεί, οι πρώτες εκδόσεις του «The Cuckoo's Calling», υπογεγραμμένες με το όνομα Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ, πωλήθηκαν προς 3.430 ευρώ στην ιστοσελίδα πωλήσεων βιβλίων AbeBooks.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...