Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Και «κριτικός βιβλίου» ο Κάστρο με τρισέλιδο άρθρο-ποταμό

ΑΒΑΝΑ Τρεις ολόκληρες σελίδες (από τις μόλις οκτώ) της εφημερίδας «Γκράνμα», επίσημου οργάνου του ΚΚ της Κούβας, αφιέρωσε ο Φιντέλ Κάστρο για να υποστηρίξει ένα εξαιρετικά δημοφιλές σενάριο συνωμοσίας, τόσο στην άκρα Αριστερά όσο και στην άκρα Δεξιά: ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνιστά μυστική παγκόσμια κυβέρνηση που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και την οικονομία αλλά και τον πολιτισμό.

Πώς έγινε όμως και τη θυμήθηκε ξαφνικά ο «κομαντάντε» τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ; Καμία σχετική είδηση δεν υπάρχει αυτή την εποχή στην επικαιρότητα - ούτε μονόστηλο! Η απάντηση είναι απλή: ο τέως ηγέτης της Κούβας μόλις τώρα πήρε είδηση και διάβασε το βιβλίο του Λιθουανού Ντάνιελ Εστούλιν «Τα μυστικά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ», που έχει κυκλοφορήσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Και θεώρησε σκόπιμο να γράψει τρεις σελίδες στην εφημερίδα για να το εκθειάσει.

Στο έργο του Εστούλιν αναφέρεται ότι η διεθνής οργάνωση, που από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1954 στο ομώνυμο ξενοδοχείο στην Ολλανδία διοργανώνει κάθε χρόνο ανεπίσημες συναντήσεις σε πολυτελέστατα θέρετρα, «κυβερνά τον πλανήτη». «Λίγοι και πανίσχυροι επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικοί και διανοούμενοι συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν για τη μοίρα της ανθρωπότητας» υπερθεματίζει ο Κάστρο. Και σημειώνει: «Οι καταχθόνιες κλίκες και οι λομπίστες της Μπίλντερμπεργκ χειραγωγούν τον κόσμο προκειμένου να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση που δεν γνωρίζει σύνορα και δεν είναι υπόλογη σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό της».
Ενα απόσπασμα του βιβλίου που εντυπωσίασε τον Κάστρο αναφέρει ότι η νεομαρξιστική Σχολή της Φραγκφούρτης συνεργάστηκε με μέλη της οικογενείας Ροκφέλερ τη δεκαετία του 1950 «για τον έλεγχο των μαζών μέσω της ροκ μουσικής».
Ο 84χρονος Κάστρο έχει κατά καιρούς εκφράσει ενδιαφέρον για τις θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα έχει υποστηρίξει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ενορχηστρώθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ πρόσφατα είπε ότι η Ουάσιγκτον βύθισε το νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο τον περασμένο Μάρτιο, με σκοπό να κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα.

Και ο κ. Εστούλιν όμως δεν πάει πίσω σε συνωμοσιολογία: στην προσωπική του ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου προκλήθηκαν με μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα και ότι πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας το 1988 βρίσκεται η CΙΑ και έμποροι ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...