Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Index #41– Ιούλιος-Αύγουστος 2010

Κυκλοφόρησε το 41ο τεύχος του περιοδικού index (Ιούλιος-Αύγουστος 2010) με  πολυσέλιδο αφιέρωμα στα βιβλία για το καλοκαίρι.
Το ρεπορτάζ αυτού του τεύχους είναι αφιερωμένο και πάλι στο θέμα «Βιβλίο & Κρίση 2010»  (2ο μέρος).

Τα περιεχόμενα του τεύχους, αναλυτικά:
  
ΘΕΜΑ:
Βιβλίο & κρίση 2010.21ο μέρος
Ο Θανάσης Αντωνίου συνεχίζει και ολοκληρώνει τη συνομιλία του με εκδότες και βιβλιοπώλες με θέμα την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην αγορά του βιβλίου.
  
ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ:
 Ο γνωστός έγκριτος αστροφυσικός και συγγραφέας Chris Impey, υπογράφει ένα κείμενο, αποκλειστικά για το INDEX, με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας και την έκδοση του βιβλίου του «Το ζωντανό σύμπαν» στα Ελληνικά.
  
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ:
-TOP 5 X 6 κατηγορίες βιβλίων
-Οι συνεργάτες και η συντακτική ομάδα του index προτείνουν βιβλία για το καλοκαίρι
-Αυτο-παρουσιάσεις: Σώτη Τριανταφύλλου, Ελένη Πασχαλούδη, Κώστας Λουρόπουλος, Άννυ Στεφανίδου, Σόφη Θεοδωρίδου, Απόστολος Λυκεσάς, Δρ. Μιχάλης Κυριακίδης, Σπύρος Μακριδάκης, Άννα Βαρσάμου, Γρηγόρης Τεχλεμετζής, Καίτη Βασιλάκου.
  
Focus:
Michael Gregorio /Από την Πρωσία με αγάπη /Από τη Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Σταυροδρόμια:
Και η σιωπή χρειάζεται/ Από τον Γιώργο Τσακνιά

Από την πένα στο πιρούνι και… αντίστροφα
Γευστικές διαδρομές στη λογοτεχνία αλλά και στην καθημερινότητα. Αυτό το μήνα: Κυκλάδες/  Από τη Χριστίνα Οικονομίδου και τη Γιώτα Συκιώτη
  
Και, φυσικά, οι μόνιμες στήλες μας, όπου οι συνεργάτες μας αναλύουν και σχολιάζουν βιβλία –και όχι μόνο:
ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΩΝΟΥΣ, FLYERS (ειδήσεις, σχόλια, προσκλήσεις και προκλήσεις), ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ (Δόκιμοι συγγραφείς, βιβλιοκριτικοί αλλά και «απλοί» αναγνώστες κρίνουν τα βιβλία που αγάπησαν ή αντιπάθησαν... [gnomi@indexmag.gr]. Ακόμα: Το βιβλίο της άμμου /Ανθολόγηση: Γιώργος Τσακνιάς, All time classic: Ίαν Φλέμινγκ /Από τη Γιώτα Συκιώτη), ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ… (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος), Ο ΟΥΡΑΝΟΣ… ΣΦΟΝΤΥΛΙ (βιβλιόφιλες αστρονομικές προβλέψεις) . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...