Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχολεί τους εκδότες

Στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου ξεκινά αύριο το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου με αφιέρωμα στον «Ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό». Εκατόν εξήντα και πλέον εκδότες θα παρουσιάσουν σε 130 περίπτερα τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή (περισσότεροι από 50.000 τίτλους).
Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ, που διαρκεί μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν την Κυριακή, στις 8 το βράδυ, από τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.
Το Φεστιβάλ προσκαλεί τους επισκέπτες και σε ένα πλήθος εκδηλώσεων. Στους χώρους του Ζαππείου θα φιλοξενηθεί έκθεση με ανέκδοτες φωτογραφίες όψεων της Αθήνας από το 1888, που προέρχονται από τη συλλεκτική έκδοση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Αθηναίων, «Αθήναι». Η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος της έκθεσης θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.
Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου η αστυνομική λογοτεχνία θα έχει την τιμητική της στη συζήτηση «Η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα». Ομιλητές θα είναι τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Τιτίνα Δανέλλη, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μαμαλούκας και Γιάννης Ράγκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει επίσης εκδηλώσεις με θέμα «Παραμύθια του κόσμου» για τους μικρούς επισκέπτες. Το Σάββατο 4, την Κυριακή 12 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, από τις 7 έως και τις 8 το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας από τις τέσσερεις γωνιές του κόσμου. Παραμύθια για πλάσματα παράξενα, για ζώα που μιλούν με ανθρώπινη λαλιά, ιστορίες για όνειρα και επιθυμίες για μικρούς και για μεγάλους, που έφτασαν στις μέρες μας από στόμα σε στόμα ή γράφτηκαν από Ελληνες και ξένους συγγραφείς. Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό.
Την εικαστική φροντίδα της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο ζωγράφος Βέντσες Λαβιότοβ. Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
info: Δευτέρα - Πέμπτη: 6.00 -10.30 μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο 6.00-11.00 μ.μ., Κυριακή 11.00 π.μ.- 10.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...