Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρία Σ. Άνθη: «Η Επανάληψη… Το άνοιγμα των πυλών»

Γιατί επαναλαμβάνονται πρόσωπα και γεγονότα στη ζωή μας


Πρόκειται για το νέο βιβλίο της  δημοσιογράφου Μαρίας Σ. Άνθη.  Έρχεται να δώσει  απάντηση στο γιατί επαναλαμβάνονται πρόσωπα και γεγονότα στη ζωή  μας, (déjà vu) μέσα από παραδείγματα, τα οποία εξηγούνται κάτω από το πρίσμα των επιστημών που ασχολούνται με το χωροχρόνο.  Όλα αυτά δοσμένα με μια φιλοσοφική διάθεση. 

Πώς μας προκύπτει η επανάληψη  στα ανθρώπινα συμπλέγματα και  τι είναι εκείνο που προκάλεσε  το άνοιγμα των πυλών παλαιότερα  και τώρα,  η βαθύτερη γνώση  για τη βελτίωση του εαυτού μας, η  αντιμετώπιση του άγνωστου, είναι  θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο, ώστε να  γνωρίσουμε το σπουδαίο και  το αγαθό!

Μια επανάληψη ζωής, μέσα στο ανάποδο τρίγωνο σήμανε το άνοιγμα των πυλών, για την  περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπου. Η ανακωχή από την πλευρά του  κακού, θα ακολουθήσει καθώς το ανάποδο  τρίγωνο ακουμπήσει την υψηλότερή  του κορυφή στην ένωση των φυγόκεντρων  δυνάμεων κάτω στη γη. Το βιβλίο, απευθύνεται σε κάθε απλό άνθρωπο που έχει δει έστω και κάτι να επαναλαμβάνεται στη ζωή του. Η Αρχετυπική γνώση επέζησε στο πέρασμα χιλιάδων ετών. Εκφράζεται σήμερα με την επανάληψη, το νέο, το πρωτότυπο, το πρωτάκουστο. Τη βλέπουμε με την πιο απλή της μορφή, από μια συνάντηση, μέχρι τη μέθοδο μιας νέας θεραπείας που αρχίζει να ξεπροβάλλει.

 Αφορά ιδιαιτέρως, όσους βρίσκονται  σε μεγάλες δοκιμασίες να μη  χάσουν τη δύναμή τους,  να  μη χαθούν σε άβατα μέρη  του νου τους, να μη φθάσουν  σε απόγνωση.

ISBN  978-618-5046-08-8
Εκδόσεις Δεσμός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...