Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ευάγγελος Α. Παπαστράτος: "Η Δουλειά και ο Κόπος της - Από τη ζωή μου"

Με τον τίτλο «Η Δουλειά και ο Κόπος της - Από τη ζωή μου» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις GEMA η αυτοβιογραφία του Ευάγγελου Α. Παπαστράτου, ενός από τους γνωστότερους και σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες.

Με γλώσσα απλή και κατανοητή, αφηγείται το πως ένας δωδεκάχρονος που ξεκίνησε σαν «κράχτης» στο μαγαζί του Παναγόπουλου στο Αγρίνιο έφτασε να έχει σημαντική διεθνή παρουσία στις καπνικές αγορές, δημιουργώντας καπνοβιομηχανίες στην Αθήνα, τη Γερμανία και την Αίγυπτο.

Στα Δεκεμβριανά βρέθηκε, αναγκαστικά καθηλωμένος στο διαμέρισμα του και σε απόλυτη απραξία και, αναπολώντας τη ζωή του, θέλησε να καταγράψει τις προσωπικές του αναμνήσεις, τα γεγονότα και τις προσπάθειες που κατέβαλε για να πραγματοποιήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο διαπιστώνει αμέσως ότι η πορεία του Ευάγγελου Παπαστράτου μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και πηγή αισιοδοξίας και έμπνευσης για τους νέους.

Ο Ευάγγελος Παπαστράτος ήταν ένας άνθρωπος απλός, δραστήριος, διορατικός, με βαθιές ανθρώπινες και ηθικές αξίες. Πίστευε στην οικογένεια, την εργασία και την πρόοδο και το απέδειξε εμπράκτως με όλη του τη ζωή. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δράση συμμετείχε ενεργά και ουσιαστικά άλλοτε ως πρόεδρος ή μέλος-σύμβουλος διοίκησης πλείστων κοινωφελών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων καθώς και ιερών ναών τόσο στην Αθήνα, τον Πειραία όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Αγρίνιο.

Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα δοθούν στο Εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής Αγωγής και αποκαταστάσεως για νέους με νοητική υστέρηση “Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο.

 
Αυτοβιογραφία
Σχήμα: 14x21, Σελ: 302, Τιμή: 15 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-15-5
Εκδόσεις GEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...