Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Καζαντζάκης: Κοινός αγώνας για τη διάδοση του έργου του

Ενα σημαντικό γεγονός συνέπεσε με το φετινό εορτασμό της 55η επετείου του θανάτου του Νίκου Καζαντζάκη: πρόκειται για το τέλος των προβλημάτων που είχαν ανακύψει ανάμεσα στη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, κυρίως για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων.

Υστερα από αρκετές συναντήσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στις πολύχρονες διαφορές τους. Από την πλευρά της κ. Νίκης Σταύρου, διευθύντριας του εκδοτικού οίκου, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο στην Αθήνα οριστική παραίτηση από τις αγωγές που είχαν ασκηθεί εναντίον της Διεθνούς Εταιρείας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γεώργιος Στασινάκης.

Σε πρόσφατη επιστολή του προς την κ. Σταύρου, ο κ. Στασινάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στη Θεσσαλονίκη εκφράσατε την ευχή να θέσουμε τέρμα στις δικαστικές διαμάχες που μας χώριζαν μέχρι σήμερα. Η Εταιρεία μας και εγώ προσωπικά συμφωνούμε απόλυτα. Η πρότασή σας θα επιτρέψει την αρμονική συνεργασία στο μέλλον των Εκδόσεων Καζαντζάκη και της Εταιρείας μας προς όφελος μιας καλύτερης προβολής και διάδοσης του έργου του Νίκου Καζαντζάκη».

Και οι δύο πλευρές εκδηλώνουν τη διάθεση να συνεργαστούν τόσο στη διοργάνωση εκδηλώσεων όσο και σε επίπεδο γνωριμιών και επαφών με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του έργου του Καζαντζάκη με μεταφράσεις στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Γαλλία, η Νορβηγία και η Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...