Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Από άνοια πάσχει ο διάσημος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ο διάσημος συγγραφέας του «Εκατό χρόνια μοναξιά», ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες εμφάνισε γεροντική άνοια από το 1999, υποστηρίζει ο αδερφός του και γι'αυτό δεν θα ολοκληρώσει ποτέ το δεύτερο μέρος της αυτοβιογράφίας του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αδελφού του, Χάιμε, που δημοσιεύει η μεξικάνικη εφημερίδα, El Universal, ο νομπελίστας συγγραφέας πάσχει από προβλήματα με τη μνήμη του, πράγμα που όπως είπε ταλανίζει πολλά μέλη της οικογένειάς τους, σε μεγάλη ηλικία.

«Αυτό που έχει είναι προβλήματα μνήμης. Στην οικογένειά μας, όλοι καταλήγουμε να έχουμε γεροντική άνοια. Κι εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει να έχω μερικά μικρά προβλήματα, αλλά εκείνος έχει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο αδελφός του συγγραφέα σε φοιτητές στην Καρθαγένα.

Σύμφωνα με τον Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, ο αδελφός του, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα γεροντικής άνοιας το 1999, όταν είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από καρκίνο. Η χημειοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε «του έσωσε τη ζωή, αλλά (. . .) επιτάχυνε την διαδικασία της απώλειας της μνήμης του».

Όπως είπε ο κ. Μάρκες, ο ίδιος μιλά καθημερινά με τον αδελφό του στο τηλέφωνο καθώς ο "Γκάμπο", όπως είναι γνωστός ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ζει με τη γυναίκα του Μερσέδες σε ένα προάστιο της πόλης του Μεξικού.

Ο Χάιμε είπε ότι προσπάθησε να κρατήσει το πρόβλημα μυστικό, διότι είναι «η δική του ζωή», αλλά αποφάσισε να μιλήσει για να σταματήσουν "οι φήμες".

Ανέφερε πως προσπαθεί συνεχώς να θυμίζει πράγματα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που συνεχίζει να έχει «το χιούμορ, τη χαρά και τον ενθουσιασμό που πάντα είχε», ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί λυπηρό ότι ο διάσημος λατινοαμερικάνος συγγραφέας δεν θα ολοκληρώσει το δεύτερο μέρος της αυτοβιογραφίας του, Ζω για να τη διηγούμαι.

«Δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να το κάνει, αλλά ελπίζω πως κάνω λάθος», είπε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...