Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ο θηλυκός βρικόλακας σαρώνει τα βιβλιοπωλεία

Tι διαβάζουν οι νέοι αυτό το καλοκαίρι; Αυτά που βλέπουν και στον κινηματογράφο. Με άλλα λόγια, τη «Σύντομη δεύτερη ζωή της Μπρι Τάνερ», το νέο βιβλίο της Στέφενι Μέγερ που κυκλοφόρησε μόλις πριν από έναν μήνα, στις 5 Ιουνίου, για να είμαστε ακριβείς, σε ταυτόχρονη παγκόσμια έκδοση. Είναι μια νουβέλα που ξεπήδησε από τον τρίτο τόμο της σειράς, την «Εκλειψη», και αφηγείται την ιστορία της Μπρι Τάνερ, του νεογέννητου θηλυκού βρικόλακα, που μπορεί στο βιβλίο να μην είχε μεγάλο ρόλο αλλά αναβαθμίστηκε στην ομώνυμη ταινία (την τρίτη της σειράς) που γυρίστηκε στο μεταξύ και προβάλλεται τώρα στους κινηματογράφους. Αν προσέξετε, θα παρατηρήσετε το βιβλίο με το μαύρο εξώφυλλο στα χέρια πολλών νεαρών αναγνωστών στο μετρό και στα λεωφορεία. «Από το τιράζ των 20.000 αντιτύπων της πρώτης έκδοσης έχουν ήδη πουληθεί 15.000 αντίτυπα» είπε στο «Βήμα» ο κ. Χρίστος Γεωργιάδης των εκδόσεων Πλατύπους, που έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα έκδοσης των βιβλίων της Μέγερ.

Στον πρώτο μήνα της έκδοσής τους το «Λυκόφως» είχε πουλήσει 3.000 αντίτυπα, η «Νέα Σελήνη» 5.000, η «Εκλειψη», που εκδόθηκε μετά την πρώτη ταινία, πούλησε 25.000 αντίτυπα τον πρώτο μήνα και η «Χαραυγή» 50.000! Οι συνολικές πωλήσεις τους φτάνουν τις 245.000 αντίτυπα. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί άλλο ένα βιβλίο της Μέγερ, εκτός της σειράς του «Λυκόφωτος», με τίτλο «Το σώμα», το οποίο αναμένεται επίσης να γυριστεί σε ταινία.

Πότε επιτέλους θα γνωρίσουμε τη συγγραφέα από κοντά; «Εχουμε ζητήσει από τον ατζέντη της να έρθει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τα βιβλία της και να τη γνωρίσουν οι αναγνώστες τηςαλλά μας το έχουν αποκλείσει για την ώρα. Αλλωστεκαι στην Αμερική οι εμφανίσεις της είναι σπάνιες πλέον. Δεν χρειάζεται να προωθήσει τα βιβλία της με παρουσιάσεις και περιοδείες, πουλάνε μόνα τους» μας είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Να περιμένουμε κάποιο νέο βιβλίο της σύντομα; «Δεν γνωρίζουμε ούτε κι εμείς, υπάρχει τρομερή μυστικότητα και οι εκδότες της μάς ενημερώνουν για την κυκλοφορία νέου βιβλίου με e-mail με μυστικούς κωδικούς» μας αποκάλυψε ο κ. Γεωργιάδης.

Περισσότερα από 100 εκατ. αντίτυπα υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει συνολικά οι τέσσερις τόμοι της σειράς παγκοσμίως. Και όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο που είδε μια νοικοκυρά από την Αριζόνα το 2003 με μια κοπέλα που κουβέντιαζε σε ένα λιβάδι με έναν εντυπωσιακά όμορφο νέο, που όμως ήταν βρικόλακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...