Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Μουσείο Ηρακλειδών

Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα, με διαφορετικούς φορείς να αναλαμβάνουν να διδάξουν στους επίδοξους συγγραφείς, τα μικρά μυστικά της τέχνης του λόγου.

Μετά το Εθνικό Κέντρο Βιβλίουτους εκδοτικούς οίκους και τα Ινστιτούτα, η σκυτάλη περνάει στο Μουσείο Ηρακλειδών που διοργανώνει ένα νέο κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής γραφής , με τρεις γνωστούς συγγραφείς, τον Χρήστο Χωμενίδη, τον Πέτρο Τατσόπουλο και τη Λένα Διβάνη.

Η έναρξη των μαθημάτων-που θα πλαισιώσουν συγκεκριμένες εκθέσεις του Μουσείου- θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι 16 διδακτικές ώρες (45 λεπτά η διδακτική ώρα), με 8 δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη (18:00-20:00). Η οριστική κράτηση θέσεων θα γίνεται με την καταβολή των διδάκτρων και το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 320 ευρώ.

Το πρώτο σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 29/9/2010 με τον Χρήστο Χωμενίδη, ο οποίος έχει παρακολουθήσει το «International Writing Program» (Διεθνές Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής) του Πανεπιστημίου της Αϊόβα στις ΗΠΑ. Τα μαθήματά του θα γίνουν στο πλαίσιο της έκθεσης στο Μουσείο των Ηρακλειδών «Η γυναίκα ως μούσα».

Από τη νέα χρονιά, στις 5/1/2011 o Πέτρος Τατσόπουλος, με αφετηρία την έκθεση για τον Έντβαρντ Μουνχ θα συνεχίσει τον κύκλο σεμιναρίων, ενώ την άνοιξη του ίδιου χρόνου θα ακολουθήσει η Λένα Διβάνη (στο πλαίσιο της έκθεσης από την Κωνσταντινούπολη Ουμάρ Καμπαχτσί). Ο κάθε συγγραφέας αναμφίβολα διαθέτει το προσωπικό του στίγμα και ύφος, ωστόσο, όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του μπορεί να διακρίνει και μια κοινή λογοτεχνική συνιστώσα: το ανατρεπτικό χιούμορ, την αμεσότητα της έκφρασης, τη λοξή ματιά στα πράγματα και την έλλειψη σοβαροφάνειας.

Πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 2103461981, κυρία Ελένη Νομικού, από Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 09:00-17:00 ή στο e-mail: enomikou@herakleidon-art.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...