Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

Έθνικ άρωμα θα έχει το Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου που θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 και 31 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 27 συγγραφέων και ποιητών από 18 διαφορετικές χώρες.

Η λογοτεχνική και πολιτιστική παράδοση των συγγραφέων και ποιητών που συμμετέχουν στη διοργάνωση θα βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά δεν θα λείψουν και τα μουσικο-χορευτικά διαλείμματα που θα πλαισιώσουν τις ομιλίες του προγράμματος.

Από ελληνικής πλευράς το «παρών» θα δώσουν οι Θανάσης Βαλτινός, Τίτος Πατρίκιος, Ζυράννα Ζατέλη, Νίκη Μαραγκού, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Μάριος Μιχαηλίδης, Γιώργος Μολέσκης, Έρση Σωτηροπούλου, Έλλη Παιονίδου κ.α. Στις λογοτεχνικές φωνές από το εξωτερικό συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι Φερνάντο Αραμπάλ, Χομέρο Αρίτζις, Πιερ Ασουλίν, Μεχμέτ Γιεσίν, Ανν Κάρσον, Μόμα Ράντιτς, Αλίσια Στόλινγκς κ.α.

Απώτερος στόχος των διοργανωτών είναι η θερινή αυτή σύναξη των λογοτεχνών να επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το λογοτεχνικό σωματείο της «Κοινωνίας των (δε) κάτων» , το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το Δήμο Τήνου, το Δήμο Εξωμβούργου, το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, την Atlantis Productions και φορείς της Κύπρου.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 29 Ιουλίου στο Ίδρυμα Τηνιακού πολιτισμού (Δήμος Τήνου). Εννέα συγγραφείς και ποιητές θα διαβάσουν λογοτεχνικά αποσπάσματα και θα μιλήσουν για το έργο τους και τη λογοτεχνία της πατρίδας τους. Θα ακουστούν μουσικά ιντερλούδια με τζαζ και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Στις 30 Ιουλίου εννέα διαφορετικοί από την προηγούμενη βραδιά συγγραφείς και ποιητές θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις στο χωριό Βωλάξ (Δήμος Εξωμβούργου). Στις 31 Ιουλίου οι τελευταίοι εννιά συγγραφείς και ποιητές θα επισκεφθούν το χωριό Πύργος (Κοινότητα Πανόρμου) για να ολοκληρώσουν τον κύκλο των διαλέξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...