Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Μήπως έχουμε παραπλανηθεί εδώ και 25 χρόνια;

Oι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν το αποκαλυπτικό βιβλίο Αντίο, AIDS σε
αναθεωρημένη έκδοση που έχει γράψει η δημοσιογράφος Μαρία Παπαγιαννίδου - Σεν Πιερ που ανακηρύχτηκε ΅Γυναίκα της χρονιάς 2006΅ και είναι Βραβευμένη με το βραβείο «Καλλίστη, για αστείρευτη δύναμη και διάθεση για ζωή»

Η συγγραφέας ήταν ετοιμοθάνατη ασθενής του AIDS για  ατελείωτο διάστημα και επανήλθε σε κατάσταση υγείας μόλις σταμάτησε  τη φαρμακευτική αγωγή της. Τι ήταν αυτό που έζησε λοιπόν; Ένα κακόγουστο αστείο; Άρχισε νέα έρευνα πάνω στο καθετί που της είχε συμβεί, συνάντησε πρόθυμους συμπαραστάτες στο διάβα της, βρήκε τις απαντήσεις που έλειπαν, και θέλησε να το φωνάξει πια σε όλους:
Ο γίγαντας έχει πήλινα πόδια! Κοιτάξτε τον!   
Κριτικές:
«Δυνατό βιβλίο... Η αντιμετώπιση από μέρους σου  των γιατρών σου του AIDS είναι λαμπρή σε ισορροπία και διαίσθηση».
Dr Henry Bauer, επίτιμος  καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο  της Βιρτζίνια, ΗΠΑ.
«Κάθαρση! Δεν  περιμένω να φέρουν αποτέλεσμα ο θυμός  και τα έργα μας, αλλά είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε: να πούμε  την ιστορία μας σαν επιζήσαντες, εγώ με το ντοκιμαντέρ κι εσύ με το βιβλίο σου».
Isabel Otaduy, συμπαραγωγός του επερχόμενου ισπανικού ντοκιμαντέρ Η Επιστήμη του Πανικού.
«Τι υπέροχο  και σημαντικό βιβλίο έγραψες! Έχει απολαυστική αφήγηση και μπορεί να φανεί τόσο χρήσιμο σε τόσο πολλούς. Ευχαριστώ που είπες την ιστορία  ενός ταξιδιού μέσα από τον τρόμο έως τη σοφία και την αγάπη τόσο πολύ καλά».
Janine Roberts, δημοσιογράφος-  ερευνήτρια, συγγραφέας του βιβλίου  Fear of the Invisible, εκδότης του βιβλίου Αντίο AIDS! στα αγγλικά.
«Ένα τρομακτικό αλλά εν τέλει θριαμβευτικό ταξίδι. Η ιστορία που αφηγείσαι μπορούσε να γραφεί μόνο από κάποιον που  εξαναγκάστηκε να περάσει μέσα από  τον τροχό του AIDS και βγήκε  ζωντανός».
David W. Rasnick, βιοχημικός, πρώην ερευνητής του AIDS, κατασκευαστής  των αναστολέων πρωτεάσης. 
Λίγα  λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μαρία  Παπαγιαννίδου-Σεν Πιερ είναι ένας καινούργιος άνθρωπος. Υπήρξε επώνυμη  δημοσιογράφος και συγχρόνως  ανώνυμη οροθετική σε ολόκληρη σχεδόν την ενήλικη ζωή της. Η πρώτη της ιδιότητα διατηρείται μέχρι σήμερα – μάλλον εμπλουτισμένη, η δεύτερη διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη.
Γεννήθηκε το 1965 από γονείς καθηγητές, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 1985 διαγνώστηκε «φορέας του AIDS», το 1989 έγινε συντάκτης της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, από το 1995 ως το 2005 υπήρξε πλήρης ασθενής του AIDS, τον Ιανουάριο 2006 ξεκίνησε την ιστοσελίδα www.hivwave.gr, τον Ιούλιο 2006 παντρεύτηκε τον Καναδό Gilles Saint-Pierre. Στις 23 Απριλίου 2007 σταμάτησε τη θεραπεία του AIDS και ανέκτησε την ελευθερία που όλοι χάσαμε μετά το 1984. 
Ημερομηνία  έκδοσης: Νοέμβριος 2008
Ημερομηνία  ανατύπωσης: 14/6/2010
 Λ.Τ.: 15,07€
Σελίδες: 240
Διαστάσεις: 14 x21 εκ.
ISBN: 978-960-436-231-8
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...