Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

«Γιάννης Ρίτσος 2009: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του» επετειακή έκδοση από το ΕΚΕΒΙ

Μια εξαιρετική έκδοση αφιερωμένη στον «ποιητή της Ρωμιοσύνης» κυκλοφόρησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για το Έτος Ρίτσου 2009.

Το λεύκωμα «Γιάννης Ρίτσος 2009: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του» καταγράφει βήμα-βήμα την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου Έλληνα ποιητή, άμεσα συνυφασμένη με το μνημειώδες έργο του, μέσα από πλούσιο ενημερωτικό αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Περιλαμβάνει τις ενότητες:

* Έργα και ημέρες του Γιάννη Ρίτσου (χρονολόγιο)
* Ο Γιάννης Ρίτσος για τον Γιάννη Ρίτσο (αυτοσχόλια)
* Μικρό ανθολόγιο μικρών ποιημάτων
* Κριτικές και αναγνώσεις (επιλογές)
* Μαρτυρίες
* Εργογραφία/Βιβλιογραφία (βιβλία για τον Γιάννη Ρίτσο, αφιερώματα περιοδικών και εφημερίδων)

Την έκδοση (120 σελίδων) επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα η φιλόλογος - συγγραφέας Χρύσα Προκοπάκη, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας Γιώργος Γιατρομανωλάκης και η βιβλιογράφος Αικατερίνη Μακρυνικόλα.

Το ΕΚΕΒΙ ευχαριστεί θερμά την κόρη του ποιητή Ερη Ρίτσου για την πολύτιμη βοήθειά της, την Αγγελική Κώττη για τη συμβολή της στη σύνταξη του χρονολογίου, όπως και το Μουσείο Μπενάκη, τις Εκδόσεις Κέδρος, τις Εκδόσεις Άγρα, τον Εκδοτικό οίκο Α.Α. Λιβάνη και την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού.

Το λεύκωμα διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 15 ευρώ. Διατίθεται επίσης προς ανάγνωση σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω της ιστοσελίδας http://ritsos.ekebi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...